Hoppa till innehåll

Mathcad Prime 8

Standarden för tekniska beräkningar

De flesta företag väljer Mathcad inom sitt område främst för att verifiera designberäkningar och producera industristandard, delbar och återanvändbar teknisk dokumentation. Detta mjukvaruverktyg är en världsledande beräkningsprogramvara för att vi tillhandahåller licenser, teknisk support, administration och utbildning.

Ingenjörsföretag väljer Mathcad när de behöver sina ingenjörer för att arbeta effektivt och felfritt med ett verktyg som:

 • är lätt att använda
 • stöder automatiska och snabba beräkningar
 • verifierar beräkningsresultat
 • möjliggör dokumentation

Vi är den ledande licensleverantören på grund av våra dedikerade och fokuserade resurser för Mathcad på lokala språk.
Vi är lyhörda, flexibla och lätta att samarbeta med. Våra kunder behandlas individuellt, alltid med samma kontaktpunkter, och de litar på oss och stannar hos oss i många år.

Mathcad har hjälpt vår verksamhet genom att göra det möjligt att härleda och utveckla standardberäkningar för hela teamet. Detta har förbättrat vår noggrannhet och dokumentkvalitet och ger en konventionell matematisk notation för alla.

Info

Vad är Mathcad?


PTC Mathcad - Visa ditt arbete!

Tekniska beräkningar är avgörande för produktdesign. För att uppnå excellens inom ingenjörskonst behöver du en omfattande men ändå intuitiv applikation som utför exakta beräkningar, möjliggör spårbarhet, skyddar immateriella rättigheter och låter dig visa ditt arbete.

Dokumentera dina mest kritiska tekniska beräkningar i en teknisk anteckningsbok med naturlig matematisk notation och enheters intelligens. Visa ditt arbete med hjälp av rika formateringsalternativ tillsammans med plotter, text och bilder i ett enda, professionellt formaterat dokument.

Välj PTC Mathcad Prime eftersom kalkylblad helt enkelt inte kan konkurrera. Mathcad representerar matematik visuellt på ett intuitivt sätt, vilket gör det enkelt att definiera, förstå och manipulera tekniska beräkningar med det whiteboardliknande användargränssnittet.

Det bästa verktyget för teknik är inte Excel. Det är PTC Mathcad

Många använder Microsoft Excel för sina tekniska beräkningar av bekvämlighet – men Excel är inte det bästa verktyget för jobbet. Utforska fördelarna med dedikerad beräkningsprogramvara för att öka effektiviteten, även när du använder dina befintliga Excel-kalkylblad.

Använder du Excel för tekniska beräkningar? Tänk om

Excel designades ursprungligen för att tabulera grundläggande redovisnings- och finanssiffror och beräkningar med hjälp av rader och kolumner. Sedan dess har det utvecklats över tiden för att lägga till matematiska funktioner men har förblivit trogen sitt ursprungliga rutformat.

Excel är ett bekvämt val, men är det rätt val för ingenjörer?

Den stora skillnaden mellan Mathcad och Excel

Teknisk matematik i Excel

Så här kan typisk teknisk matematik se ut i Excel. Ditt hopp om att förmedla ingenjörskunskap går lätt förlorat i kaoset av cellreferenser och parenteser. Kalkylbladsmatematik är felbenägen och det är inte lätt att kontrollera och validera ditt arbete. Excel också doeDet finns inga tekniska enheter, så läsarna vet inte vad denna formel är till för.

Teknisk matematik i PTC Mathcad

PTC Mathcad designades för att möta ingenjörernas behov. Detta är samma exempelekvation som det som finns i Excel, men Mathcads naturliga matematiska notation representerar det som om det är rätt från en mattebok. Vilken ingenjör som helst kan titta på och validera formeln. Plus, Mathcad håller reda på enheter, vilket låter dig veta att detta är en formel för mekanisk energi.

Mathcads inställning till tekniska beräkningar

Naturlig matematiknotation

Tillgång till matematiska notationer och symboler gör det enkelt att konstruera ekvationer. Ekvationer skrivs in som de visas i en uppslagsbok, med möjlighet att använda engelska och grekiska tecken i vanliga matematiska operationer.

Mathcad - Naturlig matematisk notation

Units Intelligence

Mathcad låter dig automatiskt känna igen och konvertera till "lika" enheter, vilket eliminerar enhetsomvandling och avrundningsfel. Automatiska omvandlingar mellan imperialistisk och metrisk systems är möjliga och du kan definiera anpassade enheter för specifika applikationer.

Matematik på högre nivå

Mathcad ger mer än 700 inbyggda matematiska funktioner för kraftfull numerisk och symbolisk matematik, så att du kan numeriskt lösa algebra, geometri, trigonometri, kalkyl, differentialekvationer och mer. Symboliska funktioner eliminerar misstag när du utför handberäkningar.

Dokumentation

Mathcad är mer än bara en miniräknare, utan en teknisk anteckningsbok, som tillåter användare att kombinera text. matematik, grafik och kommentarer i ett enda kalkylblad.

Nyheter


Vad är nytt i Mathcad Prime 8?

PTC har nyligen släppt Mathcad Prime 8 version så låt oss ta en titt på förbättringarna.

 1. Omdefinitionsvarningar
 2. Visa ram (sidhuvud, sidfot, sidkropp) 
 3. Partiell derivatoperator 
 4. Kopiera/klistra in flera värden i kombinationsrutan 
 5. Symboliska motorförbättringar 
 6. Numeriska motorförbättringar 
 7. Användbarhetsförbättringar 
 8. Diverse
 9. Spara äldre kalkylblad som HTML
 10. Windows 11-stöd 

Applikationsuppdateringar

Det finns flera uppdateringar av funktionalitet på programnivå, som inkluderar viktiga funktioner som efterfrågas av användare.

 • Du kan nu ställa in varningar för när antingen användar- eller system-definierade identifierare som variabler, konstanter och funktioner omdefinieras i ditt kalkylblad. Detta gör att du kan undvika att omedvetet ändra definitionen av kritiska parametrar.
 • Vi har lagt till en partiell derivatoperator i menyn Operatorer som du kan använda för att definiera beräkningar som inkluderar partiella derivator.
 • Du kan självständigt aktivera sidhuvudet, sidfoten eller sidvisningsramen med den nya funktionen för showframe.
 • Och för att förbättra användbarheten av combo-box-ingångskontrollen som lades till i den senaste utgåvan, i Prime 8, kan du kopiera flera värden och klistra in dem i redigeringsläget för kombinationsruta, vilket gör det enklare att skapa kontroll av kombinationsruta.

Förbättringar av symboliska och numeriska motorer

Det finns många kunddrivna förbättringar av symbolmotorn i Mathcad Prime 8, samt ny funktionalitet som inte setts i tidigare versioner av Mathcad. Utöver allmänna sökordsförbättringar har det skett betydande förbättringar och expansion i användning och prestanda för integrerade funktioner, såsom Fourier, Laplace och Ztrans och deras inverser. Två nya modifierare har lagts till för att möjliggöra manipulering av normaliserings- och oscillerande faktorer för användning med Fourier-nyckelordet. Kalkyloperatorer som gränser, integraler och derivator har förbättrats och täcker utökade användningsfall. Och det finns nu bättre automatisk märkning av odefinierade variabler i symboliska resultat.

Användbarhetsuppdateringar

 • Du kan nu se på en kalkylbladsflik när ett kalkylblad är osparat och kan stänga ett kalkylblad direkt från dess flik.
 • Du kan flytta kalkylblad för att omorganisera deras ordning.
 • Varje flik innehåller nu en meny med höger musknapp som ger tillgång till användbara åtgärder, inklusive beräkna, flytta flik, kopiera hela filsökvägen, öppna den mapp som innehåller och stänga denna eller andra flikar.
 • Och det finns flera mindre användbarhetsuppdateringar, som det nya klartextformatkommandot och ctrl/wheel zoom.

Spara som HTML äldre kalkylbladsvy

Det finns många kunddrivna förbättringar av symbolmotorn i Mathcad Prime 8, samt ny funktionalitet som inte setts i tidigare versioner av Mathcad. Utöver allmänna sökordsförbättringar har det skett betydande förbättringar och expansion i användning och prestanda för integrerade funktioner, såsom Fourier, Laplace och Ztrans och deras inverser. Två nya modifierare har lagts till för att möjliggöra manipulering av normaliserings- och oscillerande faktorer för användning med Fourier-nyckelordet. Kalkyloperatorer som gränser, integraler och derivator har förbättrats och täcker utökade användningsfall. Och det finns nu bättre automatisk märkning av odefinierade variabler i symboliska resultat.

Systemkrav

Systemkrav

 • 64-bitars Windows 10-maskin
 • 2 GB hårddiskutrymme (600 MB för PTC Mathcad, 1.5 GB tillfälligt utrymme under installationen)
 • Microsoft .NET Framework 4.8
 • DVD-enhet (för fysisk media) eller Internetanslutning (för nedladdning). Internetanslutning krävs i båda fallen för licensförvärv.
 • För att se PTC Mathcad Prime 8.0.0.0 Hjälpsystem, din system måste ha en av följande webbläsare:
  • Google Chrome (alla versioner)
  • Internet Explorer 9 eller senare
  • Firefox 10 eller senare

Licens

Licensalternativ

PTC erbjuder den årliga prenumerationsbaslicenserna för Mathcad Prime 8

Du kan välja mellan:

  – Individuell prenumeration
  – Flytande abonnemang
  – Globalt abonnemang

För grupppriser eller inköpsorder, vänligen kontakta oss på +44 (0) 203 695 7810 eller info@alfasoft.com

Support

Support

Alfasoft tillhandahåller gratis teknisk support till alla våra kunder.

Beskriv ditt problem så detaljerat som möjligt när du kontaktar vår support. Kom ihåg att alltid informera om ditt serie-/licensnummer, produktversion och ditt operativsystem.

Klicka här för att besöka vårt hjälpcenter och vår kunskapsbas!

Vi rekommenderar även dessa onlinesupportsidor och resurser: