Hoppa till innehåll

Intel® oneAPI Base & HPC Toolkit

Take your HPC, Enterprise, AI, and Cloud applications to the max — with fast, scalable and portable parallel code

Intel® oneAPI Base & HPC Toolkit är en samling av verktyg och tekniker från Intel för att utveckla program och applikationer som utnyttjar höghastighetsdatabehandling (HPC) och heterogena system. oneAPI Base & HPC Toolkit är en del av Intel oneAPI, som är en plattformsoberoende, enkel och öppen programmeringsmiljö för att skapa program för datacenter, AI, och IoT. oneAPI Base & HPC Toolkit innehåller verktyg för att utveckla program med hjälp av C++, Fortran, Python, och OpenMP, samt stöd för olika programbibliotek, inklusive Intel Math Kernel Library (MKL), Intel Data Analytics Acceleration Library (DAAL) och Intel Threading Building Blocks (TBB). HPC Toolkit är speciellt utformat för att hjälpa utvecklare att utnyttja datornätverk och parallella beräkningar för att optimera prestanda och effektivitet för program och applikationer. Det innehåller också verktyg för att hantera och optimera prestanda för program som körs på klustrade system och superdatorer.

 • Ett tvärarkitekturspråk Data Parallel C++ tillsammans med C++ och Python.
 • Klassens bästa Fortran och C++ kompilatorer och prestandabibliotek.
 • Avancerade analysatorer och debuggers.
 • Ett CUDA-kodmigreringsverktyg.

Verktygen som omfattade Intel Parallel Studio XE ingår nu i Intel oneAPI Base & HPC Toolkit. För att uppgradera från Intel Parallel Studio XE, kontakta Alfasoft.

Info

Vad är Intel oneAPI?

Bryt dig bort från proprietära språk med en arkitektur och leverera parallell programmeringsproduktivitet med kompromisslös prestanda för Intel®-processorer och acceleratorer. Dra nytta av Priority Support för snabb utveckling med direkt tillgång till Intels ingenjörer för tekniska frågor.

Intel oneAPI Base & HPC Toolkit hjälper utvecklare, forskare och datavetare att med säkerhet utveckla presterande kod snabbt och korrekt, och skala beräkningsintensiva arbetsbelastningar som utnyttjar avancerade funktioner från Intels CPU:er, GPU:er, FPGA:er och HPC-kluster. Det inkluderar branschledande C++- och Fortran-kompilatorer, standarddrivet OpenMP-stöd, MPI-bibliotek och benchmarks, och avancerade analysverktyg för design, MPI, klusterjustering och klusterhälsokontroll för att förbättra drifttiden och produktiviteten.

Intel oneAPI Base & HPC Toolkit inkluderar alla Intel-kompilatorer (C/C++, Fortran, DPC++ etc.) och stöd för flera plattformar (Windows, Linux och Mac OSX) för att ge dig mer flexibilitet för framtiden.

Bygg, analysera, optimera och skala snabba HPC-applikationer för olika arkitekturer med vektorisering, multithreading, multi-nod parallellisering och minnesoptimeringstekniker med hjälp av Intel oneAPI Base & HPC Toolkit.

 • Bygga
  Förenkla implementering av HPC-applikationer över flera arkitekturer på Intel-processorer och acceleratorer med Intels branschledande kompilatorer och bibliotek. Skapa effektivt snabb parallell kod och öka applikationsprestanda som utnyttjar banbrytande funktioner i nuvarande och framtida Intel®-arkitektur.
 • Analysera
  Mät snabbt applikationsprestanda, resursanvändning och områden för optimering för att säkerställa snabb prestanda över flera arkitekturer.
 • Optimera
  Lär dig hur resursanvändning påverkar din kod – inklusive dator, minne, I/O och mer för att fatta sunda designbeslut över flera arkitekturer.
 • Stöder HPC-standarder, inklusive C/C++, Fortran, Python, OpenMP och MPI, för enkel integration med äldre kod.
 • Fungerar sömlöst med andra Intel-verktyg för att accelerera specialiserade arbetsbelastningar (AI-analys, rendering, djupinlärning, videobearbetning, etc.).
 • Dra nytta av Priority Support. Intel erbjuder möjligheten att ansluta direkt till Intels ingenjörer för svar på tekniska frågor.

Vem riktar sig oneAPI Base & HPC Toolkit till?

C, C++, Data Parallel C++, Fortran, Python, OpenMP och MPI mjukvaruutvecklare och arkitekter som bygger HPC, enterprise, AI och molnlösningar • Utvecklare som vill maximera sin programvaras prestanda och flexibilitet för att stödja tvärarkitekturer på nuvarande och framtida Intel®-plattformar.

Vad erbjuder oneAPI Base & HPC Toolkit?

 • Skapar snabb parallellkod. Öka applikationsprestanda som skalas på nuvarande och framtida Intel-plattformar med branschledande kompilatorer, prestandabibliotek, prestandaprofilerare och verktyg för kod- och klusteranalys.
 • Bygger kod snabbare. Förenkla processen att skapa snabb, skalbar, pålitlig parallellkod.
 • Ger Priority Support. Anslut direkt till Intels ingenjörer för konfidentiella, snabba svar på tekniska frågor. Få tillgång till äldre versioner av produkterna. Och få uppdateringar i ett år.

oneAPI-licensiering

Licenseringen och namngivningen av utgåvorna har ändrats i och med lanseringen av oneAPI.

Plattformsstöd

Intel oneAPI Base & HPC Toolkit erbjuds med stöd för Windows och Linux. Stöd för båda dessa operativsystem ingår i varje licens.

Språk

Intel oneAPI Base & HPC Toolkit erbjuds med stöd för Fortran, C++ och Data Parallel C++. Stöd för alla beskrivna språk ingår i varje licens.

Upplagor

Intel oneAPI Base & HPC Toolkit erbjuds i två utgåvor: Single-Node och Multi-Node.

Målplattformarna för utveckling och driftsättning kan sträcka sig från en arbetsstation till ett multinodkluster som kräver olika stödinsatser. Välj den betalda produkten med den support som bäst passar den inriktade modellen:

 • Intel® oneAPI Base och HPC Toolkit Single-Node: Framtaget för användning på datorer, bärbara datorer eller arbetsstationer.
 • Intel® oneAPI Base och HPC Toolkit Multi-Node: Framtaget för användning på datorer, bärbara datorer, arbetsstationer eller högpresterande datorkluster med distribuerat minne.
Övergång från IPS till Intel oneAPI

Konvertera från Intel Parallel Studio till oneAPI Base och HPC Toolkit

Vid uppgradering genereras ett nytt serienummer för oneAPI-licensen och det tidigare IPSXE-serienumret markeras som "pensionerat". Alla IPSXE-ägare kommer fortfarande att kunna använda alla sina IPSXE-verktyg efter uppgraderingen.

Dessutom utökas dessa IPSXE-licenser i de flesta fall inte bara till att inkludera nya komponenter, utan de får också vanligtvis en komplett verktygssvit inklusive C++ och Fortran-kompilatorer (båda!) för ytterligare ett operativsystemstem.

Om du till exempel har IPSXE Composer Edition för Fortran, Windows med aktivt stöd, som ett resultat av övergången till Intel® oneAPI Base & HPC Toolkit, får du även en licens för användning under Linux, som då även inkluderar Intel Fortran Compiler och MKL för Linux.

Är du en nuvarande Intel Parallel Studio XE-användare? För att minimera kostnaden och göra övergången till oneAPI så smidig som möjligt, kontakta Alfasoft INNAN du uppgraderar din licens i IRC.

Uppgraderingskampanj

Kunder som planerar en Support Service Renewal (SSR) av sin IPSXE-licens bör kontrollera om en avgiftsbelagd uppgradering till oneAPI inte är det billigare alternativet framför en IPSXE-support och underhållsförnyelse. Kontakta Alfasoft för att kontrollera om så är fallet. Viktigt: Ett "Upgrade Promotions"-erbjudande kan endast användas så länge som din IPSXE-licens till oneAPI inte har uppgraderats gratis. Dvs specifikt: följ inte länken till den kostnadsfria uppgraderingen på IRC, utan fråga oss i förväg om du funderar på en SSR för din IPSXE-licens.

Klicka här för att läsa Intel OneAPI Base och HPC Toolkit Vitt papper!

Vad ingår

Vad ingår i Intel oneAPI & HPC Toolkit?

 • Intel® oneAPI DPC++/C++ kompilator
  En standardbaserad CPU-, GPU- och FPGA-kompilator som stöder Data Parallel C++, C++, C, SYCL och OpenMP. som utnyttjar väl beprövad LLVM-kompilatorteknik och Intels historia av kompilatorledarskap för prestanda. Upplev sömlös kompatibilitet med populära kompilatorer, utvecklingsmiljöer och operativsystemstems.
 • Intel® C++ Compiler Classic
  En standardbaserad C/C++-kompilator som stöder OpenMP fokuserad på CPU-utveckling. Dra nytta av fler kärnor och inbyggd teknik i plattformar baserade på Intel® CPU-arkitekturer. Upplev sömlös kompatibilitet med populära kompilatorer, utvecklingsmiljöer och operativsystemstems.
 • Intel® Fortran Compiler (Beta) för XPU-utveckling
  En standardbaserad CPU- och GPU-kompilator som stöder Fortran och OpenMP. Utnyttjar väl beprövad LLVM-kompilatorteknik och Intels historia av kompilatorledarskap för prestanda. Upplev sömlös kompatibilitet med populära kompilatorer, utvecklingsmiljöer och operativsystemstems.
 • Intel® Fortran Compiler Classic
  En standardbaserad Fortran-kompilator som stöder OpenMP fokuserad på CPU-utveckling. Dra nytta av fler kärnor och inbyggd teknik i plattformar baserade på Intel® CPU-arkitekturer. Upplev sömlös kompatibilitet med populära kompilatorer, utvecklingsmiljöer och operativsystemstems.
 • Intel® Cluster Checker
  Verifiera att klusterkomponenter fungerar sömlöst tillsammans för optimal prestanda, förbättrad drifttid och lägre totala ägandekostnader.
 • Intel® VTune Profiler
  Prestandaanalysverktyg för seriella och flertrådade applikationer. Intel VTune Profiler optimerar applikationsprestanda, system prestanda och system konfiguration för HPC, moln, IoT, media, lagring och mer.
 • Intel® Inspector
  Lokalisera och felsök trådar, minne och beständiga minnesfel tidigt i designcykeln för att undvika kostsamma fel senare.
 • Intel® MPI-bibliotek
  Leverera flexibel, effektiv, skalbar klustermeddelanden på Intel®-arkitektur.
 • Intel® Trace Analyzer och Collector
  Förstå MPI-applikationens beteende över hela körtiden.
 • Intel® oneAPI DPC++ bibliotek
  Snabba upp data parallella arbetsbelastningar med dessa nyckelproduktivitetsalgoritmer och funktioner.
 • Intel® oneAPI Threading Building Blocks
  Förenkla parallellism med detta avancerade mallbibliotek för trådning och minneshantering.
 • Intel® oneAPI Math Kernel Library
  Accelerera matematiska bearbetningsrutiner, inklusive matrisalgebra, snabba Fourier-transformationer (FFT) och vektormatematik.
 • Intel® oneAPI Data Analytics Library
  Öka prestanda för maskininlärning och dataanalys.
 • Intel® oneAPI Video Processing Library
  Leverera snabb, högkvalitativ videoavkodning, kodning, omkodning och bearbetning i realtid.
 • Intel® Advisor
  Designkod för effektiv vektorisering, trådning och avlastning till acceleratorer.
 • Intel® Distribution för Python
  Uppnå snabb matematikintensiv arbetsbelastning utan kodändringar för problem med datavetenskap och maskininlärning.
 • Intel® DPC++-kompatibilitetsverktyg
  Migrera äldre CUDA-kod till ett multiplattformsprogram i DPC++-kod med denna assistent.
 • Intel® Integrated Performance Primitives
  Hastighetsprestanda för bildbehandling, signalbehandling, datakomprimering, kryptografi och mer.

Nyheter

Nya funktioner i Intel oneAPI

Intel-programvara – Intel oneAPI Toolkit 2022

2022 RELEASE höjdpunkter

 • Intel DPC++/C++ Compiler inkluderar nya SYCL 2020-funktioner, nya openMP 5.x-funktioner och nya plattformsoptimeringar för nyligen släppta och kommande Xeon Scalable Processor.
 • Intel Fortran Compiler, baserad på LLVM-teknik, är nu helt produktionsklar för CPU:er och GPU:er.
 • Intel® VTune Profiler introducerar stöd för Intel® mikroarkitekturkod med namnet Alder Lake i analyser av mikroarkitekturutforskning och minnesåtkomst.
 • Intel® oneAPI Deep Neural Networks Library låter dig nu sömlöst dra nytta av nya Intel AMX-instruktioner i framtida Intel Xeon-skalbara processorer för int8-inferens och bfloat16-träning av AI-arbetsbelastningar.
 • Intel Fortran Compiler stöder nu OpenMP 5.1 beräkningsavlastning till GPU:er, nästan komplett stöd för Fortran 2003 och stöd för de vanligaste Fortran 2008-funktionerna.
 • Intel MPI inkluderar nya prestandaoptimeringar för Google Cloud Platform-tyget. (OFI/tcp)
 • Intel®-processoroptimeringar i kompilatorer och prestandabibliotek och fortsatta CPU-prestandaförbättringar. Intel® oneAPI DPC++/C++-kompilatorn lägger till nya SYCL 2020-funktioner och tillägg och utökar sitt OpenMP 5.x-stöd.
 • Lagt till stöd för Microsoft Visual Studio 2022.
 • Utvecklare kan nu använda verktyg via intel-metalagret som tillhandahålls genom OpenEmbedded eller Yocto Project för att påskynda utvecklingen av optimerade Yocto Project Linux-kärnor och applikationer.
 • Python 3.9 stöds nu med ny dataparallell Python-teknik som ger noll kopieringsprestanda för datautbyte över paket.
 • Intel® Neural Compressor utökar funktionaliteten med nya algoritmer och metoder för PyTorch och TensorFlow och ett domänspecifikt accelerationsbibliotek för NLP-modeller.
 • Intel® Optimization for PyTorch stöder nu Python 3.9 och Microsofts Windows Bidragstem för Linux (WSL).
 • Ingår nu i toolkit är Intel® Implicit SPMD Program Compiler (ISPC), en variant av programmeringsspråket C med tillägg för "single program, multiple data" (SPMD) programmering, för ökad renderingsprestanda.
 • Intel® Open Image Denoise stöder nu 16 bitars halvprecision flyttalsbilder och nya buffertfunktioner för bättre övergripande prestanda.
 • Den senaste versionen av Intel® OSPRay förbättrar rörelseoskärpa med Quarternions och stöd för rullande slutare, medan Intel® OSPRay Studio förbättrar Python-bindningsanvändningen och förbättrar gITF-stödet.
 • 32-bitars Intel® Integrated Performance Primitives (Intel® IPP) och 32-bitars Intel® oneAPI Math Kernel Library (oneMKL) på Windows* OS tillhandahålls separat som en del av Intel® oneAPI Base Toolkit 32-bitars paket. Den kan laddas ner här som ett tillägg som kräver Intel® oneAPI Base Toolkit ska installeras först.
 • Tillagt stöd för Microsoft* Windows Bidragstem för Linux 2 (WSL2) på CPU och för begränsade komponenter på GPU. För mer information om användning, se Använd Intel® oneAPI Toolkits på Microsoft* Windows Bidragstem för Linux 2 (WSL 2).

NYA FUNKTIONER (KOMPONENTBESKRIVNING)

Intel® oneAPI Fortran Compiler 2022.0

 • Intel® oneAPI-produktpaketen tillhandahåller två Fortran-kompilatorer. Intel® Fortran Compiler Classic (ifort) ger klassens bästa Fortran-språkfunktioner och prestanda för CPU. Intel® Fortran Compiler (ifx) gör det möjligt för utvecklare som behöver OpenMP*-avlastning till Intel GPU:er. Offload-funktionerna för OpenMP 5.0, 5.1 GPU i ifx är inte tillgängliga i ifort. För kalenderåret 2022 fortsätter ifort att vara vår bästa Fortran-kompilator för kunder som inte behöver stöd för GPU-avlastning. Standardkompilatorn för Microsoft Visual Studio*-miljön är ifort.
 • Vår senaste kompilator, Intel® Fortran Compiler (ifx), är produktionsklar för CPU:er och GPU:er. ifx är baserat på Intel® Fortran Compiler Classic (ifort) frontend- och runtime-bibliotek, men använder LLVM backend-kompilatorteknik. I den här första versionen implementerar ifx helt Fortran 77, Fortran90/95, Fortran 2003 (förutom parametriserade härledda typer) och Fortran 2008 (förutom coarrays) språkstandarder och OpenMP 4.5 och OpenMP 5.0/5.1 direktiv och avlastningsfunktioner. ifx är binär (.o/.obj) och modulfil (.mod) kompatibel. Binärer och bibliotek genererade med ifort kan länkas till binärer och bibliotek byggda med ifx, och .mod-filer som genereras med en kompilator kan användas av den andra (endast 64-bitars mål). Båda kompilatorerna använder samma runtime-bibliotek. ifx kanske inte matchar prestanda för ifort-kompilerade applikationer. Prestanda- och Fortran Standard-språkförbättringar kommer i ifx med varje uppdateringsversion under 2022.
 • I den här utgåvan är ifx-versionsnumret 2022.0.0 och ifort-versionsnumret 2021.5.0.

Intel® oneAPI DPC++/C++ kompilator 2022.0

 • Intel® oneAPI DPC++/C++-kompilatorn lägger till nya SYCL 2020-funktioner och tillägg och utökar sitt OpenMP 5.x-stöd.
 • Nya plattformsoptimeringar för nyligen släppta och kommande Intel-processorer.
 • Lagt till stöd för Microsoft Visual Studio 2022.

Intel® oneAPI DPC++ Library (oneDPL) 2021.6

 • Intel® oneAPI DPC++ Library lägger till seriella versioner av följande algoritmer: for_each_n, copy, copy_backward, copy_if, copy_n, is_permutation, fill, fill_n, move och move_backward, vilket gör att utvecklare kan anropa dessa funktioner direkt i SYCL-enhetskoden. För detaljer, se Testade standard C++ API-referenser.
 • Den här utgåvan lägger till möjligheten att använda OpenMP för parallellitet på trådnivå. Algoritmer som lanseras med dpl::execution::par/par_unseq-policyer kan köras ovanpå OpenMP parallella regioner som ett alternativ till oneTBB eller seriell exekvering. Detta gör det möjligt för utvecklare som redan använder OpenMP på flerkärniga processorer att även använda oneDPL parallella högnivåalgoritmer i sina koder utan att införa extra beroenden och prestandarisker

Intel® DPC++ Compatibility Tool 2022.0

 • Migrationen är förbättrad för CUB, CUDA API-migrering av drivrutiner och CUDA-egenskaper
 • Introducerad ny förmåga att automatiskt generera make-filer för nyligen migrerade DPC++-källfiler

Intel® oneAPI Math Kernel Library (oneMKL) 2022.0

 • Det nya oneMKL-stödet för BLAS & LAPACK LP64/ILP64 tillåter användare att använda både 32-bitars heltalsgränssnitt och 64-bitars heltalsgränssnitt i samma applikation.
 • Lade till nytt stöd för FFT MKL_Verbose, Sparse matrismultiplicera för vetenskaplig beräkning.
 • Intel® oneAPI Math Kernel Library-optimeringar för Intel® Xeon®- och Xe-arkitekturer.

Intel® oneAPI Threading Building Blocks (oneTBB) 2021.5

 • Lagt till stöd för Microsoft Visual Studio 2022* och Python 3.9*.
 • Intel® oneAPI Threading Building Blocks förbättrade sin synkroniseringsmekanism för att minska konflikter när flera aktivitetsarenor används samtidigt, vilket gör det möjligt för task_arenas att vara mer oberoende och fler task_arena att köra samtidigt/samtidigt utan prestandapåverkan.

Intel® Distribution för GDB* 2021.5

 • Lagt till stöd för Microsoft Visual Studio 2022. Upptäck och varna utvecklare automatiskt om en felsökningsversion som inte överensstämmer mellan värd och målsystem för Intel®-distribution av GDB i Microsoft Visual Studio.
 • Förbättrad GPU-felsökningsupplevelse genom att lägga till en ny säker serveranslutningsmekanism för Intel® Distribution for GDB*.

Intel® Integrated Performance Primitives (Intel IPP) 2021.5

 • Lade till optimeringar till Intel® IPP Cryptographys AES-GCM (Advanced Encryption Standard – Galois Counter Mode) för mindre paketstorlekar för 3:e generationens Intel® Xeon® Processor Scalable (SPR).
 • Intel® Integrated Performance Primitives bildbehandling lade till ny funktionalitet för CT- och MR-maskindatatyper genom att lägga till datatypen 6s (kort undertecknad) med 3D-storleksändring.

Intel® oneAPI Collective Communications Library (oneCCL) 2021.5

 • Intel® oneAPI Collective Communications Library lägger till produktivitetsförbättringar med en ny händelsespårningsmekanism baserad på SYCL-händelser och för tillägg av OFI/verbs-leverantör med Linux dmabuf-stöd direkt från paketet utan att behöva bygga det manuellt.

Intel® oneAPI Data Analytics Library (oneDAL) 2021.5

 • Den nya Intel® Extension for Scikit-learn* t-SNE (Stochastic Neighbor Embedding) funktioner förbättrar utvecklarens förmåga att ta stora högdimensionella data och visualisera den på en lågdimensionell (tänk 2d/3d) karta.
 • Introducerade Intel® oneAPI Data Analytics Library distribuerade stöd för DPC++ maskininlärningsalgoritmer, inklusive beslutsskog, DBSCAN, K-medel och kovarians.
 • Intel® oneAPI Deep Neural Networks Library (oneDNN) 2021.5
 • Intel® oneAPI Deep Neural Networks Library låter dig nu sömlöst dra nytta av nya Intel® AMX-instruktioner i framtida Intel® Xeon® Scalable Processor för int8-inferens och bfloat16-träning AI-arbetsbelastningar

Intel® oneAPI Video Processing Library (oneVPL) 2021.7

 • Intel® oneAPI Video Processing Library (oneVPL) stöder nu Python 3.7*.
 • Dessutom inkluderar nya funktioner C++- och Python-bindningsuppdateringar som lägger till förbättrade egenskaper, stöd för AV1-kodningsparametertillägg för tidslager och en uppdatering av exempelverktygen

Intel® Distribution för Python* 2022.0

 • Intel® Distribution for Python stöder nu Python version 3.9
 • Dpctl-paketet erbjuder utvecklare utökade felsökningsmöjligheter med förbättrad felhantering och rapportering
 • Data Parallel Python-teknik ger nu noll-kopia datautbyte prestanda över paket

Intel® Advisor 2022.0

 • Intel® Advisor har uppdaterats för att inkludera senaste versioner av komponenter från tredje part, som inkluderar funktions- och säkerhetsuppdateringar.
 • Ger nu praktiska rekommendationer för att optimera GPU General Purpose Register Files (GRF) och mer omfattande analys med utökat GPU-minne och beräkningsstatistik.

Intel® VTune™ Profiler 2022.0

 • Intel® VTune™ Profiler introducerar stöd för Intel® mikroarkitektur med kodnamnet Alder Lake i analyser av mikroarkitekturutforskning och minnesåtkomst.
 • Profilera DirectX-applikationer på CPU-värden för att identifiera luckorna mellan API-anropen och orsakerna som orsakar sådan ineffektivitet.
 • Annotera din kod och samla in godtycklig statistik om FreeBSD OS med liten eller ingen overhead med hjälp av Instrumentation and Tracing Technology API (ITT API).

Diagnostikverktyg för Intel® oneAPI Toolkits

 • Nytt operativsystem som stödsstems:
  • SLES* 15 SP3
  • RHEL* 8.3
 • Möjlighet att uppdatera kompatibilitetsdatabasen från onlinelagring.
 • Förbättringar av användarupplevelsen gjordes för att återspegla användarstudiernas feedback.
 • Det här verktygets källor är tillgängliga i öppen källkod.
 • Nya genomförda kontroller:
  • Oneapi_env_check visar versionsinformationen för oneAPI-produkterna installerade i miljön.
  • dependencies_check verifierar kompatibiliteten för versioner av oneAPI-produkter och GPU-drivrutiner.
  • Debugger_check verifierar om miljön är redo att använda Intel® Distribution för GDB*.

Visual Studio Code Extensions för Intel® oneAPI Toolkits

 • DevCloud Connector för Intel® oneAPI Toolkits
  • Val av nod med önskad HW i inställningar med en kort beskrivning. Anslutning till denna nod.
  • Felhantering om den valda noden inte är tillgänglig.
  • PBS-jobbet som skapats genom förlängning heter nu "vscode".
  • Anslutningstid reducerad till 30 sek (från 45-50 sek).
 • GDB med GPU Debug Support för Intel® oneAPI Toolkits
  • Offlinehjälpsida för Intel® Distribution för GDB-kommandon.
  • Snabb standardfelsökningskonfigurationsfunktion.
  • Uppdateringar för att lösa problem med användarupplevelsen.
 • Miljökonfigurator för Intel® oneAPI Toolkits
  • oneAPI-miljöinitiering i Windows fungerar nu utan administratörsrättigheter.
  • Kodexempelwebbläsare för Intel® oneAPI Toolkits.
  • Ny kommandopalettbaserad metod för att bläddra bland prover.
  • UI/UX-förbättring – skapa automatiskt en ny mapp för de valda proverna.
  • Förbättring av UI/UX – uppdateringar av inställningar återspeglas i realtid.
 • Analyskonfigurator för Intel® oneAPI Toolkits
  • Kodavsnitt och hovrar för FPGA-attribut.
  • Lade till automatisk detektering där VTune och Advisor är installerade.

Intel® FPGA-tillägg för oneAPI Base Toolkit 2022.1 (valfritt)

 • OpenCL-runtime-miljön (en del av DPC++-körtiden för FPGA) är nu öppen källkod.
 • Tillagt stöd för Intel® anpassade plattformar med Intel® Quartus® Prime mjukvaruversion 21.3.
 • Intel® FPGA-tillägg för oneAPI Base Toolkit stöder nu "snabbt, platt BSP-kompileringsflöde", vilket gör att BSP-skapare kan minska sin BSP-storlek och komplexitet, vilket leder till enklare och snabbare golvplanering.

Avskrivningsmeddelanden

 • Microsoft Visual Studio* 2017-integration är utfasad och kommer att tas bort i en framtida version

Systemkrav

Systemkrav

Hårdvarukrav

CPU-processorkrav

Systems baserade på Intel® 64-arkitekturer nedan stöds som värd- och målplattformar.

 • Intel® Core™-processorfamilj eller högre
 • Intel® Xeon®-processorfamilj
 • Intel® Xeon® skalbar processorfamilj

Krav på acceleratorer

 • Integrerade GEN9 eller högre GPU:er inklusive senaste Intel® Iris® Xe MAX-grafik
 • FPGA-kort: se Intel(R) DPC++ Compiler System Krav.

Krav på diskutrymme

 • ~3 GB diskutrymme (minst) om du bara installerar kompilatorn och dess bibliotek: Intel oneAPI DPC++/C++ kompilator, Intel® DPC++ Compatibility Tool, Intel® oneAPI DPC++ Library och Intel® Threading Building Block
 • Maximalt ~24 GB diskutrymme om alla komponenter installeras

Under installationsprocessen kan installationsprogrammet behöva upp till 6 GB extra temporärt disklagringsutrymme för att hantera nedladdnings- och mellanliggande installationsfiler.

Minneskrav

 • 8 GB RAM rekommenderas
 • För FPGA-utveckling, se Intel(R) DPC++ Compiler System Krav.

Vanliga programvarukrav

Operativsystem krav

Operativsystemetstems listade nedan stöds på Intel® 64 Architecture. Enskilda verktyg kan stödja ytterligare operativsystemstems och arkitekturkonfigurationer. Se de enskilda verktygsutgåvorna för fullständig information.

För att utveckla applikationer för avlastning till acceleratorer som GPU eller FPGA krävs en specifik version av GPU-drivrutinen för det operativsystem som stödsstem. Besök installationsguiden för Intel® oneAPI Toolkits avsnittet "Installera Intel GPU-drivrutiner" för uppdaterad information.

För Linux

 • GNU* Bash krävs för lokal installation och för att ställa in miljön för att använda toolkit.

För CPU Host/Target Support

För GPU Accelerator Support

För Windows

För CPU-stöd

För GPU Accelerator Support

För macOS

Processorer

 • Intel® Xeon®-processorer
 • Intel® Xeon® skalbara processorer
 • Intel® Core ™ -processorer

GPUs

 • Intel® Processor Graphics Gen9 och högre
 • Xe arkitektur

Språk

 • Data Parallel C++ (DPC++) och SYCL (Obs måste ha Intel oneAPI Base Toolkit installerat)
 • C och C ++

Operativ systems

 • Windows
 • Linux
 • macOS (inte alla Intel oneAPI HPC Toolkit komponenter är tillgängliga för macOS. Följande komponenter ingår: Intel® C++ Compiler Classic och Intel® Fortran Compiler Classic.)

Utvecklingsmiljöer

 • Kompatibel med kompilatorer från Microsoft, GCC, Intel och andra som följer etablerade språkstandarder
 • Windows: Microsoft Visual Studio
 • Linux: Eclipse*

Distribuerade miljöer:

 • lampor

Implementering av ramverk för Open Fabrics Interfaces (OFI) som stöder följande

 • InfiniBand*
 • iWARP, RDMA over Converged Ethernet (RoCE)
 • Amazon Web Services Elastic Fabric Adapter (AWS EFA)
 • Intel® Omni-Path Architecture (Intel® OPA)
 • Ethernet, IP över InfiniBand (IPoIB), IP över Intel OPA

Licens

Licensalternativ

oneAPI och övergången från Intel Parallel Studio

Intel oneAPI-överföringsmatris

Single-Node vs Multi-Node

 • Single-Node: stöds för användning på bärbar dator, notebook, stationär dator, PC eller arbetsstation
 • Multi-Node: stöds för användning på bärbar dator, notebook, stationär dator, PC, arbetsstation och distribuerat minnestemdvs HPC-kluster
  • Applikationerna som utvecklaren skriver kommer att avgöra vilket alternativ de ska köpa

Licenstyper

Namngiven användare

 • 10-workgroup (tidigare 2-seat Concurrent). Stöd för upp till 10 utvecklare
 • 25-workgroup (tidigare 5-seat Concurrent). Stöd för upp till 250 utvecklare
 • 50 arbetsgrupp. Stöd för upp till 50 utvecklare

Med oneAPI Toolkit behovet av licensserver har tagits bort. Användare måste följa Intels EULA och köpa antalet platser för att matcha antalet användare som behöver använda programvaran samtidigt.

 • Akademisk
  Endast examensbevisande institutioner; högskolor och universitet som undervisar studenter i högre utbildning för att få en examen
 • Kommersiell
  Alla andra användare, inklusive statliga och ideella institutioner som inte beviljar examen
 • Språk
  Inget språkval. Intel oneAPI Base & HPC Toolkit inkluderar både Fortran, C++, Data Parallel C++ och Python-kompilatorer i samma SKU.
 • Operativ Systems
  Alla operativsystem som stöds kommer att inkluderas i samma SKU – Windows, Linux, macOS. Inget OS-val.

Nätverkslicenser ändras med Intel oneAPI Toolkit

Nätverkslicenser (samtidiga) är fortfarande tillgängliga som 2 och 5 samtidiga användarlicenser, men dessa heter olika med oneAPI:

 • 10 arbetsgrupper innebär att upp till 10 utvecklare kan få support. Denna licenstyp hette tidigare 2 Concurrent.
 • 25 arbetsgrupper innebär att upp till 25 utvecklare kan få support. Denna licenstyp hette tidigare 5 Concurrent.
 • 50 arbetsgrupper innebär att upp till 50 utvecklare kan få support.

Dvs för oneAPI ställs ett maximalt antal utvecklare in för nätverkslicenserna, som sedan kan registreras i IRC och har rätt att begära Intel teknisk support i det konfidentiella Intel Online Service Center. FlexLM ingår inte längre för nätverkslicenserna (som var fallet med IPSXE). Licens- och användningsbegränsningar härrör nu från den rättsliga grunden (dvs. licensavtalet – EULA).

Prestandaanalysatorer och bibliotek

Analysatorer (dvs. VTune Profiler och MPI) och bibliotek kommer inte längre att vara tillgängliga som fristående produkter.

 • Nya licenser kommer endast att vara tillgängliga genom köp av oneAPI Base or oneAPI Base & HPC Toolkit Single Node eller Multi-Node, beroende på produkt.
 • Uppgraderingskampanjer till oneAPI är tillgängliga för befintliga användare med aktivt stöd

Befintliga användare – vad händer härnäst?

Alla registrerade användare av Intel Parallel Studio och Intel System Studio (ISPXE eller ISS) med aktivt stöd kommer att få ett e-postmeddelande från Intel med möjlighet att uppgradera till oneAPI-produkten som motsvarar deras befintliga produkt utan kostnad.

 • Om användaren väljer det kostnadsfria uppgraderingsalternativet kommer deras befintliga äldre produkt att tas bort, och ett nytt serienummer kommer att utfärdas till samma slutdatum för support som deras äldre produkt.
 • När de har uppgraderats till oneAPI kommer användare att vara berättigade till alla versionsuppdateringar och uppgraderingar som Intel släpper för oneAPI medan deras supportavtal är aktivt.
 • För fortsatt support kan kvalificerade användare köpa oneAPI SSR SKU:er
 • Om användaren doeOm användaren inte väljer att uppgradera till oneAPI kan användaren fortsätta använda sin befintliga produkt, men de kommer inte att få några nya versionsuppdateringar (såvida det inte finns säkerhetsfelfixar)
 • De kommer bara att kunna stanna kvar på den version de för närvarande äger.
 • Användare med aktivt stöd kommer att fortsätta att ha den kostnadsfria uppgraderingslänken tillgänglig för dem medan supporten för deras licens förblir aktiv. När supporten löper ut försvinner det kostnadsfria uppgraderingsalternativet.
 • Användare som har support i intervallet för förnyelse efter utgången kan köpa en SSR SKU efter utgången för sin befintliga produkt för att få sin support aktiv. Sedan kommer de att få en länk för att uppgradera till oneAPI gratis som en del av deras service- och supportavtal.

oneAPI Upgrade Promotion: tillgängligt för IPSXE-användare med aktivt stöd till ett rabatterat pris under en begränsad tid

 • Upgrade Promo SKU kan vara ett mer kostnadseffektivt alternativ för befintliga Composer Edition-användare att köpa istället för att välja det kostnadsfria oneAPI Upgrade-erbjudandet, beroende på vilken typ av licens de äger.
 • Användare måste vara medvetna om att uppgraderingskampanjerna ENDAST är kvalificerade för köp INNAN de klickar på "Uppgradera" till oneAPI om de för närvarande har aktiv support.
 • När en användare uppgraderar gratis försvinner uppgraderingskampanjen.
 • Ny uppdatering: IPSXE-användare som har support som har gått ut mindre än 6 månader kan också köpa en oneAPI Upgrade Promotion SKU.
 • Med det här köpet kommer ett nytt serienummer att utfärdas med 12 månaders support förlängt från det nuvarande supportens utgångsdatum.

oneAPI uppgradering

 • Uppgradera till en annan svit med ytterligare möjligheter, dvs från oneAPI Base Toolkit till oneAPI Base & HPC Toolkit
 • Uppgradera från oneAPI Single-Node till Multi-Node
 • Med det här köpet kommer ett nytt serienummer att utfärdas med 12 månaders support förlängt från det nuvarande supportens utgångsdatum.

Kontakta oss för ett erbjudande idag!

Jämförelse

Intel oneAPI Toolkits Jämförelse

Intel oneAPI Toolkits jämförelsematris

Support

Support

Alfasoft erbjuder betalda licenser för Intel oneAPI-programvara med support.

• 1 och 3-års supportalternativ kommer att vara tillgängliga för alla toolkits
• Ytterligare år av support kan läggas till med motsvarande SKU för förnyelse före utgången

Stöd med oneAPI Toolkit innefattar

 • Konfidentiell kommunikation direkt med Intels supporttekniker för att hålla dina problem privata och utanför offentliga forum
 • Tillgång till alla versionsuppdateringar och uppgraderingar som släpps under de år som stöds, såväl som till äldre versioner (upp till 3 versioner före den aktuella versionen)
 • Direkt tillgång till mjukvaruingenjörer med insiderkännedom om verktygen och Intel-plattformarna för att hjälpa till att lösa problem snabbt.
 • Tillgång till och support för nuvarande och tidigare produktutgåvor som Intel Parallel Studio XE och Intel System Studio.
 • Fokuserad utbildning och hjälp vid användning direkt från Intels ingenjörer.
 • Accelererad svarstid för supportbiljetter.
 • Tillgång till en robust uppsättning onlinetutorials och självhjälpsforum som byggts upp under år av ansträngningar.
 • Prioriterade lösningar för problem och funktionsförfrågningar.
 • Hjälp till att forma framtida produkter med förslag och förbättringsförfrågningar

Vad ingår i Intel Priority Support? (video)

Utan betald support är stöd för kostnadsfria verktyg endast tillgängligt via offentliga community-forum och endast för den senaste versionsuppdateringen för innevarande år.

Klicka här för att få tillgång till Intel Support!

Priser

Priser

en_GBEnglish