Hoppa till innehåll

C++Builder 11.2 Alexandria

The C++ solution to build connected apps for Windows, Mac, iOS, Android, Gadgets, and Wearables

C++ Builder är en avancerad IDE för moderna C++ med högproduktivitetsbibliotek som hjälper dig att leverera snabba, inbyggda appar med optimerad användarupplevelse för dina kunder. Utnyttja de bästa Windows skrivbordsgränssnittsbiblioteken i klassen redo för Windows 11. Använd kraftfulla prisbelönta visuella designverktyg och den moderna Clang-förbättrade kompilatorn för att snabbt prototypa och publicera högpresterande Windows- och iOS-appar. Få blixtsnabba kompileringstider på hårdvara med flera kärnor, enkel åtkomst till populära bibliotek som Boost, bygg verktyg som CMake och Ninja och utnyttja produktivt användargränssnitt, nätverk, analys och andra bibliotek. Oberoende utvecklare och företagsutvecklingsteam väljer C ++ Builders avancerade produktivitet för att slutföra projekt upp till fem gånger snabbare än konkurrerande lösningar.

C++Builder 11 hjälper dig:

 • Bygga appar för Windows, Mac, Android och iOS med en och samma kodbas
 • Bygg 64-bitars Windows applikationer och parallellisera befintlig kod
 • Binda objekt och dataset med LiveBindings
 • Få universell företagsdatabasanslutning med FireDAC
 • moderniseras Windows applikationer med nya komponenter och stilar
 • Utöka Windows applikationer med mobil och "wearable" companion appar
 • Få tillgång till molnbaserade BaaS- och REST-tjänster
 • Implementera enkelt tillståndslös, vilsam, skalbar och säker nyckelfärdig mellanprogramvara för att mobilisera Enterprise appar
 • Få en snabb start och snabbt resultat

“Read the source, Luke!”

When you buy C++Builder, you get the full source code for all our libraries, whether UI, database, networking, or any other area – even our RTL, if you want to dig deep into exception handling or memory allocation.

Info

Bygg Native Windows C++ och iOS-appar 10 gånger snabbare med mindre kod

Kraftfull Windows Utveckling

Designa vackra gränssnitt med branschledande och plattformsoberoende ramverk på Windows and iOS. These apps deliver an amazing experience that is custom-designed for each device to save you time efficiently.

 • Modern C++17
  Med en Clang-förbättrad kompilator, Dinkumware STL och enkel åtkomst till Boost, plus vanliga bibliotek som SDL2 och många fler.
 • Windows 11
  Modernisera åldrande appar för att stödja Windows 11 med uppdaterade responsiva kontroller och Windows Butikssupport.
 • High DPI & 4K
  High-DPI-stöd i IDE, med fullt stöd för de senaste 4k+-skärmarna och renare och skarpare typsnitt och ikoner. Förbättrat FMX High-DPI-stöd för Windows och stationära datorer med ett synbart överlägset skrivbordsgränssnitt.
 • iOS-applikationer
  Utveckla applikationer för iOS snabbt och enkelt med C++Builders verktyg.
 • Kontinuerlig integration
  Integrera snabbt med kontinuerliga byggkonfigurationer med MSBuild, CMake och Ninja-projektstöd antingen som en ensam utvecklare eller som en del av ett team.
 • Produktivitet
  VCL-stilar med stöd för designtid: Prototyp av snygga användargränssnitt ännu snabbare genom att direkt vid designtid se hur dina stiliserade formulär och kontroller kommer att se ut när de körs.
 • Tillgänglig data
  Anslut naturligt till över 20 databaser som Oracle, SQL Server, MySQL och mer med FireDAC:s snabba direktåtkomst.
 • Cloud Aware
  C++Builder har ett HTTP- och ett REST-klientbibliotek, tillgängligt på alla plattformar, för att anropa REST-tjänster och till och med specifika AWS- och Azure-komponenter.
 • Snabb utveckling
  Prisbelönta visuella designverktyg hjälper dig att leverera projekt 5 gånger snabbare än konkurrerande lösningar.
 • Responsiva användargränssnitt
  Skapa ett enda responsivt plattformsmedvetet användargränssnitt en gång och distribuera det på Windows och iOS.
 • Remote Desktop
  Samarbeta mer effektivt med fjärrstyrda team med hjälp av förbättrat stöd för fjärrskrivbord för VCL och IDE.
 • Integration av versionskontroll
  Spåra och hantera ändringar med versionskontrollsystems, inklusive Subversion-, Git- och Mercurial-förråd.
 • Utöka IDE
  Använd plugins som lägger till nytt verktyg windows, rita i kodredigeraren, tillhandahåll kodkomplettering, lägg till ny syntaxmarkering, koppla in händelser på hög och låg nivå, spåra processer och trådar under felsökning och mer.

Nyheter

Vad är nytt i RAD Studio 11 Alexandria?

Kvalitetsfokuserad release med nya verktyg och IDE-förbättringar, förbättrad användbarhet, prestanda och stabilitet

RAD Studio 11.2 inkluderar en mängd nyheter såsom stöd för iOS Simulator-plattformen på macOS ARM 64 för Delphi-språket, migrerar Delphi Linux-debuggern till LLDB-tekniken och lägger till viktiga nya funktioner till Delphi IDEet, inklusive Markdown-stöd och möjlighet att visuellt markera inaktiv kod i editorn.

Nya funktioner i version 11.2

DELPHI IOS SIMULATOR

RAD Studio 11.2 erbjuder iOS Simulator-stöd för Delphi-språket, med möjligheten att generera iOS Simulator-binärfiler för macOS-enheter som körs på ARM-64 (M1 eller M2 CPU). Detta gör det möjligt för utvecklare att testa sina Delphi-applikationer på olika Apple-enheter och på flera formfaktorer med hjälp av iOS-simulatorn, utan att behöva köpa den specifika hårdvaran.

SUPPORT FÖR ANDROID API NIVÅ 32

IDE:t riktar sig till Android API nivå 32 (upp från API nivå 30 i 11.1), vilket Google Play kommer att kräva i november 2022. Installationsprogrammet har också uppdaterats för att erbjuda Eclipse Temurin JDK 11, som krävs av de senaste Android SDK-verktygen.

LLDB FÖR DELPHI FÖR LINUX

Delphis Linux-verktygskedja använde tidigare GDB för felsökning. 11.2 växlar till LLDB, vilket ger en stark kvalitetsförbättring både i funktioner och i Delphi-språksyntaxstöd. LLDB har uppgraderats till version 12 och antagits för iOS Simulator, tillsammans med den befintliga användningen av LLDB för C++ Win64 och Delphi macOS, iOS och Android 64 plattformar.

RESTORING XSLT TRANSFORMS FÖR HELP INSIGHT

Help Insight använder nu en VCL-baserad HTML-visningskontroll och genererar HTML genom att bearbeta XMLDoc-data som returneras av kompilatorn med en XSL-transformation, och tillämpa CSS-stil för visning. Som i 10.3 och tidigare versioner är XSLT- och CSS-filerna anpassningsbara. Detta ger mer läsbara detaljer när det gäller formatering och möjligheten för en användare att ändra innehåll och layout.

INAKTIV KOD I KODREDIGERARE

Det är vanligt att ha kod som är villkorligt kompilerad, av specifika plattformar eller andra skäl. Delphi-kodredigeraren kommer nu att visa kod som är inaktiv – inte kompilerad på grund av odefinierade makron – annorlunda än kod som är aktiv och kommer att kompileras. Vid komplexa IFDEF:er låter den här funktionen dig omedelbart upptäcka den aktiva koden för den aktuella plattformen och bygga konfigurationen.

C++BUILDER CODE INSIGHT

RAD Studio 11.2 inkluderar alla förbättringar som redan levererats i den speciella 11.1.5 C++ Code Insight-uppdateringen. Tillsammans med betydande cquery-förbättringar erbjuder utgåvan möjligheten att bättre anpassa LSP-beteendet under dialogen Verktygsalternativ, med möjligheten att starta om servern när ett nytt projekt öppnas, endast indexera filer i editorn eller indexera alla filer i projektgruppen .

FÖRBÄTTRADE REDIGERINGSFLIKAR

RAD Studio 11.2 lägger till några nya funktioner till redigeringsflikar, inklusive möjligheten att visa fliken för filer av olika typer i olika färger (vanlig källkod, filer som öppnas under felsökning, konfigurationsfiler och så vidare). Anpassade färger kan stängas av, till exempel för visuell tydlighet.

GETIT PACKAGE MANAGER

GetIt låter dig nu filtrera efter språk (Delphi eller C++). Det nya filtret låter dig lista endast Delphi-paket eller endast C++Builder paket, och det är aktivt om du använder RAD Studio.

FÖRBÄTTRINGAR AV VÄLKOMMENSIDAN

Vi har återställt avsnittet "Nytt i GetIt" på välkomstsidan och förbättrat beteendet för kryssrutan "Stäng välkomstskärmen när ett nytt projekt öppnas": välkomstsidan är nu återställd när alla projekt är stängda.

…OCH MYCKET MER!

11.2-versionen introducerar också många verktygs-, IDE- och biblioteksförbättringar, inklusive inaktiv kodmarkering i kodredigeraren, förbättringar av biblioteken Delphi, VCL, FireMonkey och FireDAC, förbättrade redigeringsflikar, C++Builder Uppdatering av Code Insight och förbättringar av välkomstsidan.

Mer

Titta på What’s New in Delphi, C++Builder, and RAD Studio 11.2 Alexandria video (YouTube).

FÖRBÄTTRAD IDE OCH ANVÄNDARUPPLEVELSE
RAD Studio 11.1 bygger på milstolpeinnovationer som introducerades i version 11 Alexandria av RAD Studio, Delphi och C++Builder. RAD Studio IDE:t är det primära fokuset för 11.1-utgåvan, med målet att ytterligare förbättra funktioner som introducerats i de senaste versionerna.

RAD Studio 11.1 kombinerar high-DPI-stöd med förbättringar av fjärråtkomst till skrivbord för närmare och mer effektivt teamsamarbete. Designerna med high DPI för VCL och FireMonkey och den stiliserade VCL-formdesignern har genomgått förbättringar.

GetIt Library Manager är förbättrad med cachade bilder och en omarbetad UI-implementering. Meddelanden-vyn använder nu anpassade färger, medan den nya välkomstsidan nu erbjuder bakgrundsbilder och stöder anpassade ramar med ett nytt Open Tools API.

Enligt Embarcaderos produktchef Marco Cantù, “The RAD Studio 11.1 release improves the performance and stability of the great features in 11.0, starting with the new High-DPI enabled IDE. On top of this, it delivers official support to operating systems released after 11.0 shipped: Windows 11, macOS 12 Monterey, iOS 15, and Android 12!”

FÖRBÄTTRAD KODINSIKT
Code Insight för båda språken, Delphi och C++, är nu förbättrad. C++-implementeringen har förbättrats avsevärt i kvalitet och prestanda, medan Delphi LSP-motorn också är mellan 5 gånger och 30 gånger snabbare. Dessutom, när du fyller i en deklaration, är typparametrar nu synliga.

KRAFTIGARE KOMPILERARE OCH DEBUGGARE
Stabiliteten och prestandan för Delphi- och C++-kompilatorer har förbättrats. Delphi macOS 64-bitars ARM- och Android 64-bitars debuggers är nu baserade på LLDB-felsökningsarkitekturen, som redan används för Delphi iOS 64-bitars debugger. Som ett resultat förenas Delphis felsökningsverktyg för plattformar som stöds på denna teknik som en del av det kontinuerliga engagemanget för kvalitetsförbättring.

Embarcaderos Chief Developer Advocate och ingenjör Jim McKeeth säger att han är “the kind of person who gets excited about new features and big changes, but I also understand that the biggest impact in my daily productivity comes from quality improvements and performance enhancements. RAD Studio 11.1 takes all the new and exciting features of my favourite development tools and adds the quality and performance that makes each day I use it a little better than the one before”.

RIKARE RTL-, UI- OCH DATABASBIBLIOTEK
Optimering och kvalitetsförbättringar har introducerats till kärnan i Delphi RTL i 11.1-versionen. Det finns också en ny TURLSream-klass, en TStream-avkomling med stöd för asynkronoperationer. Stöd för Windows 11 och Server 2022 i TOSVersions datastruktur. FireMonkey har lagt till kvalitetsförbättringar till TListView, tillsammans med förbättrad Android SDK-integration, TWebBrowser, Windows HighDPI-relaterade problem och prestanda. FireDAC har lagt till Structure View-integration och erbjuder stöd för MariaDB 10.6, SQLite Encryption Extension (SEE) och nya datatyper för Firebird 4. RAD Studio 11.1 förbättrar också DataSnap-kvaliteten och lägger till möjligheten att distribuera en WebBroker-applikation på Android.

NYA FUNKTIONER RAD STUDIO 11 ALEXANDRIA

 • RAD Studio 11 lägger till högt DPI-stöd till IDE: Detta förbättrar dagliga utvecklaraktiviteter med fullt stöd för de senaste 4k+-skärmarna, med renare, skarpare teckensnitt och ikoner och högupplöst stöd i hela IDE windows, inklusive i VCL och FMX formdesigners och kodredigerare. Du kan nu designa dina formulär direkt i flera skalor och i hög upplösning.
 • VCL Styles lägger till stöd för designtid: Prototyp av snygga användargränssnitt ännu snabbare genom att direkt vid designtid se hur dina stiliserade formulär och kontroller kommer att se ut när de körs.
 • Förbättringar med flera bildskärmar och flera fönster: du kan designa och redigera kod för samma form samtidigt i flera windows, inklusive att "dra" formulärdesignern från ett fönster till ett annat. Detta gör att du kan efterlikna fördelarna med den gamla flytande formdesignern i den moderna IDE-layouten, inklusive över flera skärmar.
 • Välkomstsida: Helt ombyggd med VCL (borttagning av webbläsarberoenden), den nya sidan har ett inbyggt utseende och känsla och ett användargränssnitt som passar IDE, plus är lätt för dig att anpassa i layout och innehåll.
 • C++ kodformaterare: Automatisera layouten för din C++-kod med hjälp av Clang-baserade kompilator
 • Många Code Insight (DelphiLSP) förbättringar baserade på feedback från utvecklare och förfrågningar.
 • Fjärrskrivbord: Förbättrat stöd för fjärrskrivbord (för VCL och IDE).
 • FireMonkey design-tid riktlinjer: Prototyp snabbare med visuella linjer för att flytta och justera kontroller (liknande VCL), med förbättrad marginal och utfyllnad stöd.

VCL MODERNISERING

Många VCL-komponenter uppdaterade till nya funktioner i Windows API:

 • Rich Edit-komponenten uppdaterad: En ny implementering tar bort XP-beroenden och tar med ytterligare funktioner i TRichEdit-kontrollen, inklusive URL-detektering, stavningskontroll, bakgrundsfärg och transparens.
 • TreeView CheckBoxes: Stöd för CheckBoxes i TreeViews läggs till, där varje nod stöder tre tillstånd (partiell, nedtonad, uteslutning) för att hjälpa till att anpassa användargränssnittet
 • Ny TLabelDBEdit-komponent som erbjuder en datamedveten version av TLabelEdit för snabbare prototypframställning.
 • Stor samling av mindre VCL-förbättringar, inklusive standardformulärstorlek och typsnitt, kopieringsknapp för undantagsdialoger, förbättringar i verktygsfältet, marginaler på Memo och RichEdit, valfria grupprutor och många fler.

NYCKELFÖRBÄTTRINGAR AV FIREMONKEY-PLATTFORMEN

 • Förbättrat FMX High-DPI-stöd för Windows och Desktop-applikationer med ett synbart överlägset skrivbordsgränssnitt, som drivs av en uppdaterad skalningsmotor som har flyttats från fysiska till logiska koordinater.
 • Stöd för Microsofts WebView 2-kontroll (Edge Chromium) i webbläsarkomponenten.
 • RAD Studio 11 stöder det senaste Android 30 API och senaste Billing API och migrerar även för att använda AndroidX-biblioteken.
 • Android-stöd för flera classes.dex-filer, vilket förenklar integrationen av externa Android-beroenden.

MÅLPLATTFORMAR OCH KOMPILERATORER

 • macOS 64bit ARM-kompilator och verktygskedja som inkluderar att bygga universella binärer för Intel/ARM AppStore-inlämningar.
 • Delphi språkstöd för binära decimaler och siffror separator.
 • Förbättringar av C++-verktygskedjan inkluderar översyn av RTTI i Delphi-stil för C++-typer (som tillåter användning av komponenter byggda med Clang i IDE), inklusive användning av typeid på typer av Delphi-stil; förbättrad RTTI i C++-stil för Delphi-typer; CGör kvalitetsförbättringar och avsevärt förbättrad undantagshantering på både Win32 och Win64.

VIKTIGA FÖRBÄTTRINGAR AV BIBLIOTEKET OCH MER

 • RTL Kvalitetsfokus: TZipFile, 64-bitars förbättringar för stora datastrukturer, Bluetooth LE
 • Record Helper för TDateTime i System.DateUtils. Gör vanliga datum- och tidsuppgifter snabbare att koda och kodrenare att läsa. Exempel inkluderar att få det första datumet i månaden eller året eller konvertera till ett Unix-datumformat, kolla AM/PM, ta reda på om det är ett skottår osv.
 • Record Helper för TCurrency i System.SysUtils gör det enklare och enklare att arbeta med valuta.
 • C++ RTL-förbättringar med fokus på Delphi-interop inkluderar användning av make_shared<> och make_unique<> med Delphi-klasser; string_view-stöd för Delphi-strängar; enkel Delphi/C++-strängkonvertering, inklusive att direkt kunna tilldela en Delphi-sträng till en C++-sträng och vice versa; och Delphi kärndatatyp (som TDateTime, Variant, etc.) konvertering till och från C++-strängar med to_string() och from_string().

FÖRBÄTTRAD DELPHI CODE INSIGHT MED LSP

 • LSP-medvetenhet om Inkludera (.inc)-filer som används i en .pas-fil
 • En automatisk omstart av LSP-servern
 • Automatisk kodkomplettering med Tab-tangenten
 • Klasshjälparstöd
 • Arrayförslag vid tilldelning av arrayer
 • Användning av Visual Studio Code för att redigera Delphi-källa med fullständig kodkomplettering, tack vare LSP-stöd som en del av din licens.

DATAANSLUTNING

 • FireDAC i den nya utgåvan erbjuder specifika förbättringar för databaserna PostgreSQL, Oracle och Firebird.
 • HTTP- och REST-klientbiblioteken har utökats med timeout-mekanismer, stöd för HTTP/2, TLS 1.3, Base64 URL-kodning.
 • En ny komponent, TRESTRequestDataSetAdapter, förenklar uppladdning av datauppsättningar till RAD Server.
 • En ny lågtrafikerad RAD Server Lite tillåter obegränsad distribution av dina flerskiktslösningar tillsammans med den fullt skalbara RAD Server-motorn.
 • För DataSnap är REST URL-mappningslogiken nu fullt konfigurerbar.

ÖVERGRIPANDE KVALITÉ

Den här utgåvan innehåller specifika korrigeringar för över 650 problem som rapporterats av kunder på Quality Portal (QP), plus över 110 nya funktioner som efterfrågas av kunder på samma portal (Observera att QP-synkronisering inte är omedelbar)

Produktförsök för RAD Studio, Delphi och C++Builder 11 är nu tillgängliga och de uppdaterade produktbyggena finns live i onlinebutiken. Kunder med uppdateringsabonnemang kan ladda ner och installera RAD Studio 11 idag med sin befintliga licens och kommer att få ett e-postmeddelande om att den nya versionen är tillgänglig. Nedladdningar finns tillgängliga för nedladdning i den nya kundportalen på my.embarcadero.com.

Systemkrav

Systemkrav

C++BUILDER 11 ALEXANDRIA

Minimikrav för hårdvara

 • 1.8 GHz eller snabbare processor
 • 3 GB RAM. 8 GB RAM rekommenderas.
 • Mellan 6 GB och 60 GB tillgängligt diskutrymme. Att använda en SSD rekommenderas starkt.
 • DirectX 11-kapabelt grafikkort som körs på 1440×900 vertikal upplösning rekommenderas.
 • Windows 10 Anniversary Edition rekommenderas och krävs för utveckling för Windows 10.

Operativsystem krav

 • Windows 10

Du kan också installera RAD Studio på en virtuell maskin som kör en av de versioner av Windows som stöds i en icke-Windows-miljö (t.ex. macOS). För att utveckla FireMonkey-projekt måste din virtualiseringsprogramvara ge direkt åtkomst till host-GPU:n.

Krav för målplattformar som stöds

64-bitars Windows – Datorer och surfplattor med Intel/AMD-processorer som kör någon av följande versioner av Windows

 • Windows 7 (SP1+)
 • Windows 10
 • Windows server 2016
 • Windows server 2019
 • En 64-bitars 32-bitars PC.

OS X – En Intel-baserad Mac med mer än 2 GiB RAM som kör någon av följande versioner av macOS:

 • OS X 10.15 Catalina
 • OS X 11 Big Sur

iOS – En iOS-enhet som kör någon av följande versioner av iOS:

 • iOS 14

Alla krav för macOS-stöd

 • Xcode, version 10.12 eller senare.
 • Medlemskap i Apple Developer Program.

Android – En Android-enhet som kör en Arch64-processor eller ARMv7-processor med NEON-stöd.

 • En 64-bitarsversion av Windows för utveckling.
 • Android-telefoner och surfplattor som kör någon av följande versioner av Android:
 • Oreo (8.1)
 • Pie (9)
 • Android (10)
 • Android (11)

JRE installeras automatiskt om du väljer att installera stöd för Android-målplattformen.

Mer information om ytterligare programvara finns i Programtillägg från tredje part.

Du måste ha .NET Framework 4.5 eller senare installerat på din dator för att kunna installera C++Builder framgångsrikt. Om installationsprogrammet inte kan hitta .NET Framework 4.5 eller senare installerat på din dator, uppmanas du att ladda ner och installera det för att fortsätta med installationen av RAD Studio.

Licens

Licensalternativ

Jämförelsematris för C++ Licensalternativ

se Delphi full funktionsmatrix för en mer detaljerad jämförelse.

Embarcadero mjukvarulicenslösningar

NYHET – Nu går det att köpa C++Builder Professionell på årsbasis. Kontakta Alfasoft för mer info.

Kontakta oss för ett erbjudande idag!

Support

Support

Det är möjligt att köpa support och underhållsavtal till alla Embarcadero-produkter. Embarcaderos support och hjälp finns på följande länkar:

Alfsoft erbjuder teknisk firstline support till alla våra Embarcadero-kunder. Beskriv ditt problem så detaljerat som möjligt när du kontaktar vår support. Kom ihåg att alltid informera om din produktversion och ditt operativsystem (både plattform och version).

Klicka här för att besöka vårt hjälpcenter och vår kunskapsbas