Hoppa till innehåll

IntelliJ IDEA

Ett IDE som gör din JAVA-utveckling till en mer produktiv och njutbar upplevelse

IntelliJ IDEA är en intelligent, sammanhangsmedveten IDE för att arbeta med Java och andra JVM-språk som Kotlin, Scala och Groovy i alla möjliga applikationer. Dessutom kan IntelliJ IDEA Ultimate hjälpa dig att utveckla full-stack webbapplikationer, tack vare dess kraftfulla integrerade verktyg, stöd för JavaScript och relaterade teknologier och avancerade stöd för populära ramverk som Spring, Spring Boot, Jakarta EE, Micronaut, Quarkoss, Helidon. Dessutom kan du utöka IntelliJ IDEA med gratis plugins utvecklade av JetBrains, så att du kan arbeta med andra programmeringsspråk, inklusive Go, Python, SQL, Ruby och PHP.

Smart Editor

Kör och felsök

Ramar

Webbutveckling

Fjärrutveckling

Samarbete

Inbyggda verktyg

Plugin Marketplace

Info

Varför IntelliJ IDEA?

Den mest avancerade redigeraren

Skriv högkvalitativ kod snabbare med kodningshjälpfunktioner som söker efter möjliga fel och ger förbättringsförslag medan du skriver samtidigt som du sömlöst utbildar dig om communityns bästa praxis för kodning, nya språkfunktioner och mer.

Djup kodförståelse

IntelliJ IDEA vet allt om din kod och använder denna kunskap för att erbjuda blixtrande snabb navigering och en intelligent upplevelse genom att ge relevanta förslag i alla sammanhang.

Samarbetande och på distans

Arbeta på ett projekt med ditt team i realtid. Skapa delade sessioner för att granska kod, felsöka och mer. Flytta dina projekt till fjärrmaskinen för att utnyttja den fulla kraften i IntelliJ IDEA på vilken bärbar dator som helst och öka din produktivitet.

Out-of-the-box-upplevelse

Njut av en oslagbar verktygsuppsättning redan från första lanseringen. Verktygskritiska verktyg och en mängd olika språk och ramverk som stöds finns till hands.

Klicka här för att upptäcka alla funktioner!

Nyheter

Vad är nytt i IntelliJ IDEA 2022.2

IntelliJ IDEA 2022.2 innehåller flera kvalitetsförbättringar av fjärrutvecklingsfunktionaliteten, vilket gör den snyggare och mer stabil. Från och med v2022.2 använder IntelliJ IDEA JetBrains Runtime 17, vilket förbättrar IDE-upplevelsen och prestandan på många sätt. IntelliJ IDEA Ultimate lägger till stöd för funktionerna Spring 6 och Spring Boot 3 och introducerar uppdateringar för flera andra ramverk. Den nya versionen ger många andra anmärkningsvärda uppgraderingar och finesser som beskrivs i detalj nedan.

Klicka här för att se vad som är nytt!

Systemkrav

Systemkrav

 • Xkod 12.5-13.3
 • macOS 11 eller högre
 • Minst 2 GB ledigt RAM, 8 GB totalt system RAM rekommenderas
 • 2.5 GB hårddiskutrymme, SSD rekommenderas
 • 1024 × 768 minsta skärmupplösning

Licens

Licensalternativ

JetBrains använder en prenumerationsbaserad licensmodell, vilket gör att du kan köpa årliga prenumerationer som inkluderar alla buggfix-uppdateringar. Licensmodellen inkluderar även en sk "perpetual" reservlicens. När du köper en årsprenumeration får du en "perpetual-licens" för den exakta version som var tillgänglig vid köptillfället.

Kommersiell årsprenumeration för juridiska personer, inklusive företag och organisationer (både vinstdrivande och ideella), som kräver programvaran för allmän kommersiell användning. En juridisk person kan använda programvaran under affärsprenumerationen på vilken dator som helst, operativsystemstem, och av alla utvecklare inom en juridisk enhet, förutsatt att det totala antalet samtidiga användare aldrig överstiger antalet prenumerationer som köpts av den juridiska enheten.

Kommersiell årsprenumeration inkluderar

 • Gratis obegränsad e-poståtkomst till teknisk support och onlinesupportresurser under prenumerationens period
 • Kostnadsfria allmänt tillgängliga buggfix-uppgraderingar, mindre utgåvor och större utgåvor för den licensierade JetBrains-utgåvan under prenumerationstiden.
 • Tillgängligt för alla juridiska personer (företag och organisationer, inklusive ideella organisationer och myndigheter)
 • Licensen ägs av den juridiska personen, inte av en person
 • Ej överförbar begränsning: Användning av programvaran är begränsad till den juridiska personen utan rätt till överföring. Företag och organisationer kan endast överföra sina licenser mellan anställda och entreprenörer
 • Det licensierade syftet med användningen är allmän kommersiell användning
 • Fleranvändarlicens – det totala antalet samtidiga programanvändare får inte överstiga antalet köpta prenumerationer
 • Licensperioden är tidsbegränsad, baserat på årliga prenumerationsbetalningar
 • Perpetual reservlicens: Din licens är INTE evig. Den nya licensmodellen inkluderar eviga reservlicenser. En evig reservlicens är en licens som tillåter dig att använda en specifik version av programvaran efter att ditt företagsabonnemang löper ut. Den specifika versionen av programvaran som du kan använda när ditt företagsabonnemang löper ut kommer att vara den exakta versionen som är tillgänglig vid tidpunkten för ditt köp.

Jämförelse av kommersiell och personlig licens

Kommersiell licens (företag och organisationer)

 • Tillgängligt för: Alla juridiska personer (företag och organisationer, inklusive ideella organisationer och myndigheter)
 • Fleranvändarlicens: Ja, det totala antalet samtidiga programanvändare kan inte överstiga antalet köpta prenumerationer
 • Licensperiod: Tidsbegränsad, baserat på månatliga och årliga prenumerationsbetalningar
 • Reservlicensbidrag: Ja, 12 föregående månaders oavbrutna prenumerationsbetalningar krävs

Personlig licens (individuell)

 • Tillgängligt för: Privatpersoner som handlar med egna medel. Kan inte köpas eller ersättas av företag
 • Fleranvändarlicens: Nej, programvaran kan endast användas av den person som köpte en prenumeration
 • Licensperiod: Tidsbegränsad, baserat på månatliga och årliga prenumerationsbetalningar
 • Reservlicensbidrag: Ja, 12 föregående månaders oavbrutna prenumerationsbetalningar krävs

Support

Support

I prenumerationen ingår följande Support och Underhåll med JetBrains.

 • Obegränsad tillgång till teknisk support via e-post
 • Gratis uppgraderingar till alla mindre och större utgåvor, inklusive buggfixar

Klicka här för att kontakta JetBrains support!

Rekommenderade resurser och länkar:

en_GBEnglish