Hoppa till innehåll

@Risk

Probabilistisk riskanalys i Excel

Från det ekonomiska till det vetenskapliga kan alla som möter osäkerhet i sina kvantitativa analyser dra nytta av @RISK. Vilka är chanserna att tjäna pengar – eller ta en förlust – på din nästa satsning? Vad sägs om sannolikheterna att hålla sig inom budgeten eller behöva en beredskap? Med @RISK, kan du svara på dessa riskmodelleringsfrågor och mer – direkt i ditt Excel-kalkylblad.

 • Integreras med Microsoft Excel
 • Undvik fallgropar och upptäck möjligheter med Riskanalys
 • Kommunicera risker till andra

@RISK ger oss kraften att utföra Monte Carlo-metoder i en enda cell i Excel. Detta sparar tid och förenklar de kalkylblad vi arbetar i.

Info

Vad är @Risk?

Använd Monte Carlo-simulering för att se alla möjliga resultat

@RISK (uttalas "at risk") programvara är ett tilläggsverktyg för Microsoft Excel som hjälper dig att fatta bättre beslut genom riskmodellering och analys. den doeDetta med hjälp av en teknik som kallas Monte Carlo-simulering. @RISKMonte Carlo-analys beräknar och spårar många olika möjliga framtidsscenarier i din riskmodell och visar dig sannolikheten för att varje inträffar. Den här vägen, @RISK visar dig praktiskt taget alla möjliga resultat för alla situationer. Detta probabilistiska synsätt gör @RISK ett kraftfullt verktyg som du kan använda för att bedöma vilka risker du ska ta och vilka du ska undvika – kritisk insikt i dagens osäkra värld.

Modellera risker och upptäck nya möjligheter

Från det ekonomiska till det vetenskapliga kan alla som möter osäkerhet i sina kvantitativa analyser dra nytta av @RISK. @RISK hjälper både Fortune 500-företag och privata konsultföretag att måla upp en realistisk bild av möjliga scenarier. Detta gör det möjligt för företag att inte bara buffra och minska risker utan också identifiera och utnyttja tillväxtmöjligheter.

 • Modellera riskfaktorer och skydda dig själv med beredskapsplanering
 • Planera bättre strategier
 • Undvik fallgropar och upptäck möjligheter med riskanalys

Nyckelfunktioner i @Risk

Monte Carlo -simulering

Genom att sampla olika möjliga ingångar, @RISK beräknar tusentals möjliga framtida utfall och chanserna att de kommer att inträffa. Detta hjälper dig att undvika troliga faror – och upptäcka dolda möjligheter.

Mer om Monte Carlo-simulering

100 % Excel-integration

@RISK integreras sömlöst med Excels funktionsuppsättning och band, så att du kan arbeta i en bekant miljö med resultat du kan lita på.

Känslighetsanalys

@RISK identifierar och rangordnar de viktigaste faktorerna som driver dina risker så att du kan planera strategier – och resurser – i enlighet med detta.

Lär dig mer om känslighetsanalys

Grafer och rapporter

@RISK erbjuder olika anpassningsbara, exporterbara grafer och rapporteringsalternativ som låter dig kommunicera risker till alla intressenter.

Omfattande modelleringsfunktioner

Med ett brett bibliotek av sannolikhetsfördelningar, dataanpassningsverktyg och korrelationsmodellering, @RISK låter dig representera vilket scenario som helst i vilken bransch som helst med den högsta nivån
av noggrannhet.

Nyheter

Vad är nytt i @RISK 8?

En ny generation inom riskanalys

@RISK 8 är en stor uppgradering som representerar kulmen på feedback från tusentals användare. Vi fokuserade på vad som är viktigast för dig utifrån de analyser du gör varje dag. Vidare, @RISK 8 har byggts om med den senaste programmeringstekniken från grunden. Denna framtidsinriktade grund säkerställer det @RISK kommer att fortsätta att tillhandahålla den mest tillförlitliga, exakta och robusta kvantitativa riskanalysen som finns tillgänglig var som helst under många år framöver.

Men gör inga misstag: medan @RISK 8 är bättre, snabbare och starkare än någonsin, den är fortfarande lika lätt att använda som 1-2-3.

Fräscht nytt utseende, strömlinjeformade arbetsflöden

Som ett resultat av användarinmatning är gränssnittet nu mer intuitivt för både nya och erfarna utövare, vilket minskar inlärningskurvorna och den tid det tar att utföra analyser. @RISK 8 erbjuder ett helt och hållet modernt utseende och känsla genom hela applikationen, från det helt nya kommandot Ribbon till varje dialogfönster. Vad mer, @RISK 8 finns på både engelska och spanska.

Snabbare prestanda

Alla kostnader är lägsta möjliga värde, och försäljningsintäkter är de högsta möjliga prognoserna. Resultatet är att tjäna mycket pengar.

Enklare modellering

Fönstret Definiera distribution, det första steget i någon @RISK analys, har genomgått en översyn för att förenkla allt du kan behöva göra när du skapar eller redigerar @RISK distributionsfunktioner. Korrelationer är mycket snabbare att definiera och prestandan för tidsserieanpassning har förbättrats avsevärt. Dessutom är hela modellfönstret mer flexibelt och enklare än någonsin.

Kommunicera och dela resultat tydligare

Från sammanfattningstrend till 2-vägs tornadodiagram, @RISK 8 erbjuder avsevärt förbättrade grafiska möjligheter, samt en helt ny funktionsuppsättning för att generera anpassade rapporter att dela med kollegor. Det bästa är, det doeAllt detta är 10 gånger snabbare än tidigare! En ny Utforska-meny erbjuder alla resultatgrafer och rapporter på ett ställe. Och bläddra, sammanfattning och annat windows har genomgått en översyn för snabbare arbetsflöden.

Kom igång snabbt

Alla kostnader är högsta möjliga värde, och försäljningsintäkter är de lägsta möjliga prognoserna. Resultatet är att förlora pengar.

Solid analys och tät Excel-integration

Naturligtvis en annan viktig anledning till att Fortune 1000-företag litar på @RISK varje dag har länge varit kraften i dess stenhårda analyser. Version 8 tar även den upp en nivå med betydande förbättringar av sofistikerade analytiska funktioner. För övrigt, @RISK 8 stöder de allra senaste framstegen i Excel 2019 (som dynamiska arrayer) för att göra dina analyser ännu mer sammanhållna.

Redo för framtiden

Medan @RISK 8 är en betydande uppgradering i sig, den representerar också födelsen av en ny plattform som kommer att lansera en hel generation av riskanalysframsteg. Den nya @RISK är tekniskt redo att dra fördel av framtida förbättringar inom området probabilistisk analys och själva Excel. Enkelt uttryckt säkerställer detta att du kan lita på det @RISK kommer att ge bästa möjliga insikter, vad framtiden än för med sig.

Klicka här för att lära dig mer om vad som är nytt i @Risk 8!

Systemkrav

Systemkrav

Operativ Systems

@RISK Kräver Windows 7 (SP1 eller senare), Windows 8, Windows 10 eller Windows 11.

Även om det inte finns något stöd för att köra på det inbyggda Macintosh OS, @RISK kommer att köras på en Windows miljö värd på Mac. Följande konfigurationer stöds:

 • Windows 7 dig genom Windows 10 igång, med Boot Camp.
 • Windows 7 dig genom Windows 10-emulering med Parallels, VirtualBox eller VMware.

Kalkylblad (Excel)

En installerad kopia av Microsoft Excel 2010, 2013, 2016 eller 2019 för Windows or Office 365 för Windows krävs. Palisade-tillägg kommer inte att köras med tidigare versioner av Microsoft Excel.

Programvaran är kompatibel med distributionsalternativet "On Premises" för Office 365. Det är inte kompatibel med "Office on demand" eller "Office Web Apps” distributionsalternativ.

@RISK är inte kompatibel med kalkylarkspaket som inte kommer från Microsoft.

Visual C++ Runtime-filer

Palisade-tillägg kräver Microsoft Visual C++ "Universal" Runtime. På en 64-bitars dator krävs både 64-bitars och 32-bitarsversioner av detta bibliotek. På en 32-bitarsmaskin krävs endast 32-bitarsversionen av detta bibliotek. Dessa kommer att installeras automatiskt som en del av DTS-installationen om de inte finns på system.

Microsoft .NET Framework 4.6.1

Palisade programvara kräver Microsoft .NET Framework 4.6.1. I Windows 7, den DecisionTools Suite installationsprogrammet kommer automatiskt att installera den här komponenten. I Windows 8 och Windows 10 är .NET Framework 4.0 redan installerat som en del av Windows. .NET-ramverket kommer att installeras automatiskt som en del av DecisionTools Suite installation om den inte finns på system.

Licens

Licensalternativ

All Palisade-programvara säljs på en prenumerationslicensbasis. Prenumerationslicenser låter dig investera på en nivå som fungerar för din budget och kan kategoriseras som en driftskostnad. Dessutom inkluderar Palisade-prenumerationer obegränsad teknisk support via e-post och telefon samt gratis uppgraderingar till nya versioner under prenumerationsperioden. Läs mer om licensalternativen!

 • Enskild användare (akademisk och kommersiell prissättning)
 • Volym/Multi-användare
 • Samtidigt/flytande nätverk (Simus)
 • Licenser för hela webbplatsen eller avdelningen

Kontakta oss för ett erbjudande idag!

Upplagor

 • Professional
 • Industriell

Funktioner – Professionell och industriell

 • Full Monte Carlo-simulering med flera samplingstekniker och slumptalsgeneratorer
 • 100 % Excel-integration för sömlös, flexibel modellering med högsta grad av noggrannhet
 • Intuitiv, Office-standardgränssnitt för maximal effektivitet
 • Över 100 distributionsfunktioner, inklusive percentilparametrar, för flexibel, exakt osäkerhetsmodellering
 • Sofistikerad distributionsanpassning, redigering, visning och till och med frihandsritning
 • Byt funktion för att ta bort @RISK funktioner för icke-@RISK användare
 • Korrelationer och kopula för att representera samband mellan variabler
 • Demoläge och uppdatering under simulering för illustration för andra
 • Avancerade simuleringsanalyser som stresstester och målsökning
 • Ett brett utbud av anpassningsbara grafer av presentationskvalitet
 • Exporterbara rapporter till PDF och andra format
 • Flera vyer av tornadografer för känslighetsanalys för att fastställa kritiska riskfaktorer

Funktioner – Endast industriell

 • Tidsseriefunktioner som representerar värden som förändras över tiden
 • Snabba simuleringshastigheter med flera, obegränsade processorer
 • RISKOptimizer för att kombinera Monte Carlo-simulering med optimering för budgetering, resursallokering, schemaläggning och mer
 • Effektiv Frontier-analys för att fastställa optimal avkastning vid en given risknivå

Support

Support

För teknisk support, snälla klicka här! (Palissad)

Vänligen inkludera ditt serienummer i all e-postkorrespondens.

Beskriv ditt problem så detaljerat som möjligt när du kontaktar vår support. Kom ihåg att alltid informera om ditt serie-/licensnummer, produktversion och ditt operativsystemstem.

Vi rekommenderar även dessa onlinesupportsidor och resurser: