Hoppa till innehåll
Start » Nyheter » Intel oneAPI Toolkit 2023

Intel oneAPI Toolkit 2023

  Intel oneAPI Toolkits 2023

  Optimerat, standardbaserat stöd för kraftfulla nya arkitekturer

  Den senaste oneAPI 2023 ger utvecklare med multiarkitekturstöd en helt unik prestanda, produktivitet och flexibilitet. Den oneAPI Toolkit XNUMX erhåller du bland annat stöd för Intels kommande portfölj av CPU- och GPU-arkitekturer och avancerade funktioner inklusive:

  • 4e generationens Intel Xeon skalbara processorer (tidigare kodnamnet Sapphire Rapids) från Intel
  • Advanced Matrix Extensions (Intel AMX), Quick Assist Technology (QAT), Intel AVX-512, bfloat16 och mer
  • Intel Xeon Processor Max Series minne med hög bandbredd
  • Intel Data Center GPU:er, inklusive Flex Series med hårdvara AV1-kodning och Max Series (tidigare kodnamnet Ponte Vecchio) med datatypflexibilitet, Intel Xe Matrix Extensions (Intel XMX), vektormotor, XE-Link och andra funktioner
  • Befintliga Intel-processorer, GPU:er och FPGA:er

  Verktygen levererar prestanda- och produktivitetsförbättringar och lägger även till stöd för nya Codeplay-plugin-program för NVIDIA och AMD som gör det enklare än någonsin för utvecklare att skriva SYCL-kod för icke-Intel GPU-arkitekturer. Dessa standardbaserade verktyg ger valmöjligheter i hårdvara och enkla att utveckla högpresterande applikationer som körs på multiarkitektursystemstems.

  Vad är nytt i Intel oneAPI Toolkit 2023

  Stöd för kompilatorer och SYCL

  • Intel oneAPI DPC++/C++ Compiler förbättrar CPU- och GPU-avlastningsprestanda och breddar SYCL-språkstödet för förbättrad kodportabilitet och produktivitet.
  • Intel oneAPI DPC++ Library (oneDPL) utökar stödet för C++-standardbiblioteket i SYCL-kärnor med ytterligare heap- och sorteringsalgoritmer och lägger till möjligheten att använda OpenMP för parallellitet på trådnivå.
  • Intel DPC++ Compatibility Tool (baserat på SYCLomatic-projektet med öppen källkod) förbättrar migreringen av CUDA-biblioteks-API:er, inklusive de för runtime och drivrutiner, cuBLAS och cuDNN.
  • Intel Fortran Compiler implementerar koarrayer, vilket eliminerar behovet av externa API:er som MPI eller OpenMP, utökar OpenMP 5.x-avlastningsfunktioner, lägger till DO CONCURRENT GPU-avlastning och förbättrar optimeringar för felsökning på källnivå.

  Prestandabibliotek

  • Intel oneAPI Math Kernel Library ökar täckningen för CUDA-biblioteksfunktions API-kompatibilitet för BLAS och FFT; för Sapphire Rapids, utnyttjar Intel XMX för att optimera matrixmultipliceringsberäkningar för datatyperna TF32, FP16, BF16 och INT8; och tillhandahåller gränssnitt för SYCL och C/Fortran OpenMP offload programmering.
  • Intel oneAPI Threading Building Blocks förbättrar stödet och användningen av den senaste C++-standarden för parallell sortering, erbjuder en förbättrad synkroniseringsmekanism för att minska konflikter när flera aktivitetsarenaanrop används samtidigt, och lägger till stöd för Microsoft Visual Studio 2022 och Windows Server 2022.
  • Intel oneAPI Video Processing Library stöder branschens enda hårdvaru-AV1-codec i Intel Data Center GPU Flex-serien och Intel Arc(tm)-processorer; utökar OS-stödet för RHEL9, CentOS, Stream 9, SLES15Sp4 och Rocky 9 Linux; och lägger till parallellkodningsfunktion för att sampla multitranscode.

  Analys & Debug

  • Intel VTune Profiler gör det möjligt att identifiera MPI-obalansproblem via sin Application Performance Snapshot-funktion; ger insyn i Xe Link-kortstrafik för användning, bandbreddsförbrukning och andra problem; och lägger till stöd för 4:e generationens Intel Xeon skalbara processorer (Sapphire Rapids), Max Series (Ponte Vecchio) och 13:e generationens Intel Core-processorer.
  • Intel Advisor lägger till automatiserad taklinjeanalys för Intel Data Center GPU MAX-serien för att identifiera och prioritera minnes-, cache- eller beräkningsflaskhalsar och förstå deras orsaker och levererar handlingsbara rekommendationer för att optimera återanvändningskostnader för dataöverföring av CPU-till-GPU-avlastning.

  AI och Analytics

  • Intel AI Analytics Toolkit kan nu köras inbyggt på Windows med full paritet till Linux förutom distribuerad utbildning (GPU-stöd kommer under Q1 2023).
  • Intel oneAPI Deep Neural Network Library stöder vidare leveransen av överlägsen CNN-prestanda genom att möjliggöra avancerade funktioner i 4:e generationens Intel Xeon skalbara processorer inklusive Intel AMX, AVX-512, VNNI och bfloat16.
  • Intel Distribution of Modin integreras med nya heterogena datakärnor (HDK)-lösningar i backend, vilket möjliggör skalning av AI-lösningar från lågberäkningsresurser till stora eller distribuerade resurser.
  • Beta-tillägg för Intel Distribution för Python inkluderar tillägget compute-follows-data-modell till GPU, datautbyte mellan bibliotek och ramverk och dataparallella tillägg för NumPy- och Numba-paket.

  Rendering & Visual Computing

  • Intel oneAPI Rendering Toolkit inkluderar Intel Implicit SPMD Program Compiler runtime-bibliotek för snabb SIMD-prestanda på processorer.
  • Intel Open Volume Kernel Library ökar effektiviteten i minneslayouten för VDB-volymer och lägger till ett AVX-512 8-wide CPU-enhetsläge för ökad arbetsbelastningsprestanda.
  • Intel OSPRay och Intel OSPRay Studio lägger till funktioner för multi-segment deformation rörelseoskärpa för mesh geometri, primitiv och objekt; ansiktsvarierande attribut för mesh- och indelningsgeometri; nya ljusmöjligheter såsom fotometriska ljustyper; och instans-ID-buffertar för att skapa segmenteringsbilder för AI-träning.

  Varför ska du använda oneAPI?

  Med 48 % av utvecklarna inriktade på heterogena systems som använder mer än en typ av processor* krävs effektivare multiarkitekturprogrammering för att hantera den ökande omfattningen och omfattningen av verkliga arbetsbelastningar.

  Att använda oneAPI:s öppna, enhetliga programmeringsmodell med Intels standardbaserade multiarkitekturverktyg ger valfrihet i hårdvara, prestanda, produktivitet och kodportabilitet för processorer och acceleratorer. Kod skriven för proprietära programmeringsmodeller, som CUDA, saknar portabilitet till annan hårdvara, vilket skapar en siled utvecklingspraxis som låser organisationer i en sluten miljöstem.

  *Evans Data Global Development Survey Report 22.1, juni 2022

  Köp Intel oneAPI 2023 Toolkits med Priority Support

  Alfasoft är en Intel Software Elite-återförsäljare. Vi kan hjälpa dig med Intel oneAPI-licensråd och rabatter. Köp Intel oneAPI 2023 Toolkits med Priority Support för att få tillgång till privat, dedikerad Intel-teknikersupport, tillgång till tidigare versioner, plus många andra fördelar.

  För frågor, vänligen kontakta Alfasoft via e-mail eller ring oss.