Hoppa till innehåll

Altair SimLab

Multifysiska arbetsflöden med CAD-associativitet

SimLab är en processorienterad multidisciplinär simuleringsmiljö för att noggrant analysera prestanda hos komplexa sammansättningar. Flera fysik inklusive strukturell, termisk och vätskedynamik kan enkelt ställas in med hjälp av högautomatiserade modelleringsuppgifter, vilket hjälper till att drastiskt minska tiden som ägnas åt att skapa finita elementmodeller och tolka resultat. Altairs robusta, exakta och skalbara lösare kan köras antingen lokalt, på fjärrservrar eller i molnet,

Ett intuitivt och självförklarande grafiskt användargränssnitt täcker alla aspekter av modelleringsprocessen. Istället för tråkig geometrisanering utförs arbete direkt på geometrin – importerad och uppdaterad via den dubbelriktade CAD-kopplingen – genom att definiera nätspecifikationer för enskilda regioner.

Info

Om Altair SimLab

Varför SimLab?

Varför SimLab?

Multifysik

Utför sömlöst exakta linjära och olinjära strukturella, termiska och beräkningsbaserade vätskedynamikanalyser lokalt eller i molnet.

Automatiserad

Mycket effektiva algoritmer för funktionsigenkänning, processorienterade automationsmallar och ett intuitivt GUI påskyndar dramatiskt modellbyggandet.

CAD-koppling

Geometrimodifieringar, delvarianter och monteringsuppdateringar hanteras enkelt via den dubbelriktade CAD-kopplingen.

Funktioner

Robusta, repeterbara simuleringsarbetsflöden

Öka effektiviteten av simuleringscykler med delbara, robusta och repeterbara simuleringsarbetsflöden. Eliminera manuell solid meshing, modellinställning, lösareexekvering och efterbearbetning för hög noggrannhet och konsekvens i hela organisationen.

Automation: DOE/Optimering

Automatisering möjliggör enkel inställning av resultat och konvergens, design av experiment (DOE), och optimering.

Intuitiv användarmiljö

Lös statik, dynamik, värmeöverföring, vätskeflöde och elektromagnetiska problem på några minuter direkt från SimLabs intuitiva användarmiljö.

Live-synkronisering till parametrisk CAD

Utforska och utvärdera snabbt designförändringar med livesynkronisering till populära parametriska CAD-systemstems inklusive CATIA, Pro/E Siemens NX och SolidWorks.

Omfattande Solver Support

En gemensam miljö över för- och efterbehandling med gränssnitt till flera vanliga FE-lösare gör det möjligt för användare att vara mångsidig även när projekt kräver att arbeta med olika verktyg.

Multifysik

SimLab möjliggör effektiv modelluppställning av multidisciplinära och multifysiska problem inklusive samsimulering av discipliner, såsom strukturell, CFD, elektromagnetik och termisk analys.

Licens

Altair-enheter

Att vara "all-in" innebär att lägga mer än tre decennier på banbrytande lösningar som förändrar världen. När vi utvecklade vårt patenterade licenssystemstem, strävade vi efter att lägga innovationskraften i allas händer, i linje med vårt engagemang för att demokratisera programvarans tillgänglighet. Det var revolutionerande då, och det är fortfarande revolutionerande idag. Altair-enheter har varit, och kommer att förbli, all-in och alltid på – och det är något ingen annan kan säga.

Vad menar vi när vi säger att Altair-enheter är all-in och alltid på? Det är enkelt – användare får full tillgång till våra mjukvaruverktyg när de behöver dem, och de kan bestämma när, var och hur de vill använda olika verktyg utan att behöva oroa sig om de är berättigade till åtkomst.

Enheter ger användarna flexibilitet att köra programvara var som helst, den frihet att välja vilka programvaruverktyg de behöver när de behöver dem, och oöverträffad värde som maximerar användningen och minimerar kostnaderna.

Kontakta för mer information

Support

Support

Alfasoft tillhandahåller gratis teknisk support till alla våra kunder.

Beskriv ditt problem så detaljerat som möjligt när du kontaktar vår support. Kom ihåg att alltid informera om ditt serie-/licensnummer, produktversion och ditt operativsystem.

Klicka här för att besöka vårt hjälpcenter och vår kunskapsbas!

Rekommenderade resurser och länkar: