Hoppa till innehåll

Statistik och dataanalys

NVivo

När det gäller att undersöka en fråga, svara på en fråga eller helt enkelt förstå något, söker vi ofta information som hjälper oss att komma dit, och numeriska eller linjära data ger dig sällan hela bilden. Kvalitativ eller ostrukturerad data kan innehålla nyckeln till rikare insikter och verklig forskningsupptäckt som kan revolutionera dina rekommendationer och placera dig före fältet.

Stata

Stata är ett komplett och kraftfullt statistikpaket avsett för forskare inom alla discipliner. Med Stata, får du allt du behöver i ett heltäckande paket utan årliga licensavgifter.

SigmaPlot 15 stänkskärm

Sigmaplot 15

SigmaPlot är den mest avancerade programvaran för grafer och statistisk analys. Det har länge varit industristandarden inom vetenskaps- och ingenjörssamfundet.

Statgraphics Startbild

Statgraphics 19

Statgraphics är en omfattande programvara för statistisk analys, datavisualisering och prediktiv analys. Den är utformad för att göra kraften i datavetenskap tillgänglig för alla som samlar in data.

EViews Tumbild

EViews 13

I över ett kvarts sekel, EViews har erbjudit innovativa lösningar för ekonometrisk analys, prognoser och simulering. EViews erbjuder akademiska forskare, företag, statliga myndigheter och studenter tillgång till kraftfulla verktyg för statistik, prognoser och modellering genom ett innovativt, lättanvänt objektorienterat gränssnitt.

@Risk Tumbild

@Risk

Från det ekonomiska till det vetenskapliga kan alla som möter osäkerhet i sina kvantitativa analyser dra nytta av @RISK. Vilka är chanserna att tjäna pengar – eller ta en förlust – på din nästa satsning? Vad sägs om sannolikheterna att hålla sig inom budgeten eller behöva en beredskap? Med @RISK, kan du svara på dessa riskmodelleringsfrågor och mer – direkt i ditt Excel-kalkylblad.

Atlas.ti logotyp

ATLAS.Ti

ATLAS.ti är ett kraftfullt verktyg för kvalitativ analys av stora mängder text-, grafisk-, ljud- och videodata. Sofistikerade verktyg hjälper dig att ordna, återmontera och hantera material i kreativt och systematiska sätt. ATLAS.ti hjälper dig inom praktiskt taget alla områden. Oavsett om det är inom antropologi, ekonomi, medicin, sociologi, teologi eller kriminologi, kommer ATLAS.ti att möta dina behov inom kvalitativ dataanalys och hjälpa dig att bedriva bättre och mer exakt forskning.


Fler verktyg för statistik och dataanalys

XLSTAT

Den ledande dataanalys- och statistiska lösningen för Microsoft Excel

XLSTAT är ett kraftfullt men ändå flexibelt Excel-dataanalystillägg som låter 150,000 120+ användare i över XNUMX länder över hela världen analysera, anpassa och dela resultat inom Microsoft Excel.

SYSTAT 13

Kraftfull programvara för statistisk analys och grafik

SYSTAT är ett mångsidigt och omfattande statistiskt mjukvarupaket. Den använder ett häpnadsväckande utbud av kraftfulla tekniker för att hjälpa till att utföra många typer av forskning.

SigmaStat 4

Rådgivande statistik för icke-statistiker

SigmaStat tillhandahåller ett brett utbud av kraftfulla men lättanvända statistiska analyser speciellt utformade för att möta behoven hos forskare och ingenjörer. Du vägleds genom processen att välja rätt test för att analysera dina data, köra testet och tolka resultaten i testrapporten.

TableCurve 2D och 3D

Automatiserad kurv- och ytanpassning – och ekvationsupptäckt

TableCurve 2D och 3D ger ingenjörer och forskare kraften att hitta den idealiska modellen för även de mest komplexa data genom att lägga tusentals ekvationer till hands.

PeakFit

Det automatiska valet för spektroskopi, kromatografi och elektrofores

PeakFit använder tre procedurer (Rester, Second Derivative och Deconvolution) för att automatiskt placera dolda toppar. Även om var och en är en stark lösning, kan en metod fungera bättre med vissa datamängder än andra.

LISREL

En avgörande utveckling i historien om strukturekvationsmodellering (SEM)

LISREL-modellen, metoderna och mjukvaran har blivit synonyma med strukturell ekvationsmodellering (SEM). Idag är dock LISREL inte längre begränsad till SEM. LISREL 11 inkluderar 64-bitars statistiska applikationer LISREL, PRELIS, MULTILEV, SURVEYGLIM och MAPGLIM.

GAMS

Allmän algebraisk modellering System. Modell – Lös – Implementera

Rotat i ett antal beprövade designprinciper, The General Algebraic Modeling System (GAMS) är en utvecklad och mogen system som ger dig tillgång till banbrytande modellerings- och optimeringsteknik och teknisk support i världsklass som hanteras av våra optimerings- och modelleringsexperter på doktorandnivå.