Hoppa till innehåll

Stata 17

Det kompletta paketet för dataanalys, datahantering och grafik

Stata är ett komplett och kraftfullt statistikpaket avsett för forskare inom alla discipliner. Med Stata, du får allt du behöver i ett heltäckande paket. Tack vare Statas lättanvända miljö, som är uppbyggd kring konceptet med peka-och-klicka, intuitivt kommandospråk och onlinehjälp, kommer du snabbt att kunna börja använda detta avancerade verktyg. Alla analyser och resultat kan sedan reproduceras och dokumenteras för dina publikationer.

In Stata, har du hundratals statistiska verktyg och metoder tillgängliga. Dessa inkluderar allt från grundläggande till avancerade statistiska metoder och analys. Stata innehåller också ett brett utbud av kommandon för att hantera datafiler och stora datamängder. Du hittar också många användbara metoder för att ta fram grafer och statistiska diagram av hög kvalitet, som du direkt kan använda i dina publikationer och artiklar.

Stata är tillgänglig för Windows, Mac och Unix/Linux.

Info

Nyheter

Nya funktioner i Stata 17

Stata 17 tillkännagavs den 20 april 2021!

Klicka på länken nedan för att lära dig mer om funktionerna i Stata 17:

Några höjdpunkter i de nya funktionerna i Stata 17

Observera att Stata IC-utgåvan har bytt namn till Stata BE (Basic Edition)

Anpassningsbara bord

Stata är nu redo att hjälpa dig att skapa både standard- och anpassade tabeller, oavsett om du vill ha en tabell för webben, eller en tabell för ditt papper i Word®, eller samma tabell för ditt LaTeX-papper.

Bayesiansk ekonometri

Stata does ekonometri. Stata does Bayesiansk statistik. Stata 17 kombinerar båda för att göra Bayesiansk ekonometri.

PyStata— Python och Stata

PyStata låter dig åberopa Stata direkt från valfri fristående Python-miljö och att ringa Python direkt från Stata, alltså kraftigt expanderande Statas Python-integreringsfunktioner.

Jupyter Notebook med Stata

Nu kan du åberopa Stata och Mata från Jupyter Notebooks med IPython (interactive Python) kärnan, vilket innebär att du kan kombinera funktionerna hos både Python och Stata i en enda miljö för att göra ditt arbete lätt reproducerbart och delbart med andra.

Framställning Stata snabbare

Stata värdesätter noggrannhet och hastighet. Det finns ofta en avvägning mellan de två, men Stata strävar efter att ge användarna det bästa av två världar. Vi optimerar och förbättrar kontinuerligt våra rutiner för att utnyttja modern datorkraft och algoritmer så att Stata går ännu snabbare.

Bayesiansk flernivåmodellering

Många discipliner använder flernivåmodeller för att modellera gruppspecifika effekter, som kan uppstå på olika nivåer av hierarki. Tänk på regioner, stater kapslade inom regioner och företag kapslade inom stater inom regioner. Eller tänk sjukhus, läkare kapslade inom sjukhus och patienter kapslade inom läkare kapslade inom sjukhus.

Och många fler nya funktioner...

Klicka här för en översikt över alla nya funktioner i Stata 17:
https://www.stata.com/new-in-stata/

Systemkrav

Systemkrav

 • Windows 10, 8, Windows Server 2019, 2016 och 2012 (endast 64-bitars!)
 • macOS 11.0 (Big Sur) eller ny här för Mac med Apple Silicon och macOS 10.12 (Sierra) eller nyhere för Mac med 64-bitars Intel-processorer
 • Alla 64-bitars (Core i3-motsvarande eller bättre) som kör Linux
 • RAM: 4 GB (MP) och 2 GB (SE och BE)
 • Hårddisk: 2 GB

Licens

Licensalternativ

Fyra upplagor av Stata

 • Stata BE
  Standardutgåva av Stata (max 2047 variabler, 2.14 miljarder observationer).
 • Stata SE
  Stata för stora datamängder (upp till 32 767 variabler, 2.14 miljarder observationer).
 • Stata MP
  En snabbare version designad för att använda dagens maskiner med flerkärniga processorer och parallell bearbetning. Levereras av antalet kärnor som MP2, MP4, MP8, etc., 20 miljarder observationer (begränsat av hårdvaruminne).

Licensalternativ

 • Enda användare
 • nätverks
 • Flytande nätverkslicenser
 • Volymlicensiering

Prenumeration för enanvändar- och volym-/nätverkslicenser för alla licensalternativ.

Kontakta oss idag för en offert!

Support

Support

Alfasoft tillhandahåller gratis teknisk support till alla våra kunder.

Beskriv ditt problem så detaljerat som möjligt när du kontaktar vår support. Kom ihåg att alltid informera om ditt serie-/licensnummer, produktversion och ditt operativsystem.

Vi rekommenderar även dessa onlinesupportsidor och resurser: