Hoppa till innehåll

NVivo

NVivo låser upp insikterna i din data

NVivo hjälper dig att upptäcka mer från din kvalitativa och blandade metoddata. Upptäck rikare insikter och framställ tydligt formulerade, försvarbara resultat uppbackade av rigorösa bevis.

QSR NVivo

NVivo är en plats för att organisera, lagra och analysera din data.

Arbeta mer effektivt, gör djupare analyser från fler källor och försvara dina resultat med NVivo.

 • Importera data från praktiskt taget alla källor.
 • Analysera data med avancerade hanterings-, fråge- och visualiseringsverktyg.
 • Ställ komplexa frågor om din data för att identifiera teman och dra en tydlig slutsats.
 • Uppnå mer robusta forskningsresultat på kortare tid.

Info

UPPTÄCK SÄTTEN NVIVO FUNGERAR FÖR DIG

NVivo har klassens bästa kapacitetsalternativ för alla forskare så att du kan begära mer av din data.

ÖKA PRODUKTIVITETEN

Hitta vanliga teman och evidensbaserade insikter snabbare, så att du kan göra mer på kortare tid.

UPPTÄCK DJUPARE INsikter

Ställ kritiska frågor om din data och hitta mönster och kopplingar som inte är möjliga manuellt.

GÖR ROBUSTA SLUTSATSER

Ha hela bilden när du formulerar resultat eller utvärderar effekter.

LEVERERA OMFATTANDE RESULTAT

Nå och presentera giltiga, försvarbara slutsatser för att skapa effektiva resultat.

Förbättra kraften i NVivo

Möjligheterna för din forskning är obegränsade. Upptäck dem tidigare med våra moduler för att arbeta smartare med din data.

Nyheter

Kraftfull forskning. Förenklat.

NVivo är det mest använda verktyget för kvalitativ dataanalys, och nu är det ännu bättre. Inte bara ett verktyg för att organisera och hantera data, utan NVivo Erbjuder också en intuitiv upplevelse som hjälper dig att upptäcka djupare forskningsinsikter samtidigt som det underlättar snabbt och smidigt samarbete mellan team.

Nya funktioner i NVivo

Det är lätt att komma igång med NVivo

När du öppnar NVivo, en snabb rundtur får dig i farten direkt. Kom igång direkt efter turnén och följ ledtrådar som hjälper dig att enkelt "importera", "organisera" och "utforska" din data.

Den mest intuitiva QDA-upplevelsen

Upptäck det mest intuitiva NVivo än:

 • Navigeringspanelen grupperar nyckeluppgifter under "importera", "analysera" och "utforska" för att hjälpa dig att vägleda dig genom din forskningsprocess.
 • Bandet är designat för att enkelt och snabbt hitta de funktioner du behöver.
 • Skapa det tankeutrymme du behöver genom att lossa workspace för att förstora skärmen du arbetar på.
 • Utforska dina data med högkvalitativa diagram och kartverktyg, perfekta för export och användning i presentationer.
 • Frasering och terminologi i programvaran stämmer överens med samtida forskningstermer och trender.

Koda snabbare än någonsin

Du sa till oss att kodning är en av de mest kraftfulla funktionerna i NVivo, och nu har vi gjort det ännu mer effektivt för dig.

 • Den mest effektiva kodningen
  När du arbetar med textdokument kan du enkelt se alla dina koder och enkelt dra och släppa text till dem i en vy.
 • Överlägsen läsbarhet med flexibla kodningsränder
  Se dem horisontellt så att de är lättare att läsa.
 • Spåra kodning enkelt
  Klicka bara på en kodningsremsa för att se vad du har kodat. Färgen på den markerade texten matchar färgen på kodningsremsan för enkel läsning när du tittar på kodningsränder.

Importera vanliga data med några få klick

Använd Word eller Excel för att samla in data och skicka sedan data sömlöst till med några få klick NVivo och påbörja din analys omedelbart. 

Du har nu möjlighet NVivo-Integration låter dig lägga till taggar för att notera nyckelpunkter eller teman i varje dokument, tillsammans med en beskrivning, för att organisera och förbereda dina filer för enkel sökning inom NVivo. Denna tidsbesparande funktion gör att du enkelt kan samla in data på din föredragna enhet och importera den med några få klick så att du omedelbart kan påbörja din analys.

Använda det nya NVivo på Microsoft Windows, kan du också dra fördel av omedelbar import från Microsoft Outlook för att enkelt analysera data i e-postmeddelanden.

Samarbete på ett enkelt sätt

NVivo Collaboration Cloud gör det möjligt för teammedlemmar att dela projekt, oavsett var i världen de arbetar.

 • Enkel användarhantering
  Hantera enkelt användarbehörigheter baserat på rollerna för varje teammedlem.
 • Samarbeta genom en välbekant nedladdnings-/uppladdningsprocess
  Ladda ner ett projekt för att börja arbeta och göra ändringar. När du har sparat, ladda upp till Collaboration Workspace för Workspace Manager för att slå samman dina bidrag till masterprojektet.
 • Arbeta offline vid behov
  Ladda ner ditt projekt till din dator eller bärbara dator, så att du kan arbeta offline eller säkerhetskopiera dina data. Ditt huvudprojekt sparas i molnet så att du kan komma åt det var som helst.

Arbeta smartare med NVivo

Förbättra din forskning genom att lägga till funktioner, moduler och läranderesor när och när du behöver dem.

För att vidareutveckla din analys, NVivo stöder mobilitet och samarbete genom molnbaserade prenumerationer och moduler, vilket erbjuder flexibilitet och alternativ som passar dina behov. 

Ta en lärande resa för att förbättra din NVivo kunskap – oavsett om det är för individer, team eller organisationer. Från kostnadsfria onlineresurser, workshops på plats och virtuell coachning kan du lära dig mer genom att kontakta teamet på: info@alfasoft.com

Detaljer

En plats där du kan organisera, lagra, analysera och samarbeta kring din data

Arbeta mer effektivt, gör djupare analyser från fler källor och försvara dina resultat med NVivo.

 • Importera data från praktiskt taget alla källor
 • Analysera data med avancerade hanterings-, fråge- och visualiseringsverktyg
 • Ställ komplexa frågor om din data för att identifiera teman och dra tydliga slutsatser
 • Uppnå mer robusta forskningsresultat på kortare tid
 • Samarbeta i realtid med andra forskare.*
 • Utnyttja omedelbar tillgång till data från Citavi (en allt-i-ett-skriv- och referenslösning).*
 • Kräver ytterligare köp.

Importera

Importera text, ljud, video, e-postmeddelanden, bilder, kalkylblad, onlineundersökningar, webbinnehåll och sociala medier från olika källor till ett enkelt, intuitivt gränssnitt. Centralisera data från flera källor för att utföra en så djupgående analys som möjligt. Och med NVivo Collaboration Moln, se bidrag från teammedlemmar i realtid.

organiserar

Koda dina data för att identifiera teman och trender. Organisera personerna, platserna och kärnmåtten i din analys som fall. Länka fall för att tillskriva värden som ålder och kön för att jämföra olika grupper i din data.

Ta din dataorganisation till nästa nivå genom att lägga till Citavi (vår allt-i-ett-skriv- och referenslösning) och NVivo Collaboration Moln, där teammedlemmar kan koda samtidigt, med alla bidrag som visas i realtid oavsett om de arbetar på en MAC eller Windows driftssystem.

Utforska

Ställ komplexa frågor för att upptäcka mening i dina data. Visualisera dina data snabbt med ordfrekvensdiagram, ordmoln, jämförelsediagrams och många fler. Leta efter nya ämnen och känslor med hjälp av specifika frågor för att identifiera teman och dra slutsatser. NVivo 14 lägger till kraftfulla nya insiktsgenererande verktyg för att hjälpa forskare att påskynda insikten och uppnå den starkaste dataanalysen.

Kontakta

Det är enkelt att importera anteckningar och data direkt från Microsoft Office, som Excel och Word, med NVivo – Integrationstillägg. Licenser för den senaste utgåvan av NVivo alla kommer med tillgång till NVivo – Integrationstillägg i 12 månader utan extra kostnad.
NVivo integreras enkelt med proffsetgrams du använder varje dag. Utnyttja kostnadsfria integrationer för appar som SurveyMonkey, EndNote, och mer för att centralisera din forskning. Uppfyller REFI-QDA-standarden, NVivo möjliggör interoperabilitet, vilket gör att du kan importera forskning från andra QDA- eller CAQDAS-proffsgrams.

Den senaste versionen erbjuder också omedelbar åtkomst och integration till Citavi användare och deras data. Och med NVivo 14 kan forskare nu enkelt arbeta över både Mac och Windows driftssystems.

Kom igång snabbare och höj dina resultat

När du öppnar NVivo, få fart på en kort guidad tur. Kom igång snabbt och följ ledtrådar som hjälper dig att enkelt "importera", "organisera" och "utforska" din data.

Moduler

Förbättra kraften i NVivo

Lås upp ytterligare möjligheter och arbeta smartare med våra ytterligare lösningar.

NVivo Collaboration cloud

Samarbete

Dela data, expertis och insikter mellan team med NVivos samarbetslösning.

NVivo Transcription automatisering

Transkription

Kraftfulla automatiserade transkriptioner ger dig friheten att fokusera på din analys.

Citavi

Det enda allt-i-ett-verktyget för referenshantering och anteckningar för forskare.

Licenser

Det är en NVivo för att passa dig

Oavsett om du är en student, en individ eller en organisation, det finns en NVivo för att passa dina behov. Vår studentlicens ger tillgång till NVivo i 12 månader, medan våra individuella licenser ger åtkomst under en livstid.

Det är enkelt att köpa student-, individuella och små grupplicenser (studentlicenser begränsade till en per konto, individuella och små grupplicenser upp till nio) i vår webbshop.

NVivo för Enterprise

Volymprissättning för team och organisationer som behöver tio (10) eller fler licenser.

Enterprise licenser låter dig installera NVivo på flera datorer upp till det maximala antalet licenser som din webbplats har köpt. Aktiva enterprise licenser ger dig (och alla licensinnehavare) rätt till gratis uppgraderingar när ny programvara släpps – så att du och dina team alltid är uppdaterade med de senaste funktionerna.
Om du funderar på att köpa tio eller fler NVivo licenser för ditt team eller din organisation, kontakta vårt säljteam via info@alfasoft.com

Om du är en NVivo 12 kund eller köpt NVivo efter mars 2020 kan du uppgradera en befintlig individuell licens till NVivo 14 till reducerat pris (endast en uppgradering per licens).

Lär dig mer om fördelarna med att uppgradera och upptäck det mest kraftfulla NVivo ändå för teamsamarbete, accelererad insikt, förenkling, användarvänlighet och snabbare resultat.

Systemkrav

Windows system krav

Minsta system krav

 • 2.0 GHz dual-core processor (64-bitars)
 • 4 GB RAM
 • 1680 x 1050 skärmupplösning
 • Microsoft Windows 8.1
 • Cirka 5 GB tillgängligt hårddiskutrymme – eller mer beroende på datalagringsbehov

Rekommenderad system krav

 • 3.0 GHz fyrkärnig processor eller snabbare
 • 8 GB RAM eller mer
 • 1920 x 1080 skärmupplösning eller högre
 • Microsoft Windows 8.1 eller senare
 • Cirka 8 GB tillgängligt hårddiskutrymme – eller mer beroende på datalagringsbehov
 • Internet-anslutning
 • Internet Explorer 11, Google Chrome 44 eller senare

Om du vill installera och använda NVivos kompletterande tillägg, NCapture, kommer du också att kräva antingen Internet Explorer 11 eller Google Chrome 44 eller senare. NOTERA Windows Mediaspelare krävs för att spela ljud- och videofiler i NVivo.

Mac system krav

Minsta system krav

 • Mac-dator med en Intel Core 2 Duo, Core i3, Core i5, Core i7 eller Xeon-processor
 • Mac OS X 10.13 (High Sierra)
 • 4GB RAM
 • 1280 x 800 skärmupplösning
 • 8 GB SSD tillgängligt diskutrymme – eller mer, beroende på datalagringsbehov

Rekommenderad system krav

 • Mac-dator med en Intel Core i5-, Core i7- eller Xeon-processor
 • Mac OS X 10.13 (High Sierra) eller senare
 • 8 GB RAM eller mer
 • 1440 x 900 skärmupplösning
 • 8 GB SSD tillgängligt diskutrymme – eller mer, beroende på datalagringsbehov
 • Internet-anslutning
 • Google Chrome (krävs för NCapture – ett webbläsartillägg som låter dig samla material från webben)

Support

Support

Vi erbjuder teknisk support för alla våra NVivo kunder.

Som ett första steg bör du besöka vår Hjälpcenter.

Här kan du hitta lösningar på vanliga problem och många andra användbara resurser.

Om du inte hittar svaret, skicka ett ärende till oss.

Ange ditt supportärende så detaljerat som möjligt när du kontaktar vår support. Kom ihåg att alltid informera vilken produktversion du använder och vilket operativsystem (både plattform och version).