Hoppa till innehåll

DASYLab

Mångsidig programvara för datainsamling, kontroll och analys

DASYLabs datainsamlingsmjukvara (DAQ) tillhandahåller verktyg och funktioner för att snabbt och enkelt utveckla komplexa applikationer utan programmering. Programvaran erbjuder realtidsanalys-, kontroll- och grafikverktyg för att skapa anpassade grafiska användargränssnitt (GUI), stöder de flesta MCC-enheter och stöder även hårdvara från över 20 leverantörer.

 • Skapa komplexa applikationer snabbt och enkelt utan programmering
 • Datainsamling, analys, kontroll och visningsfunktioner i realtid
 • Standardvisningar i realtid (diagram, mätare, grafer)
 • Komplett bibliotek med beräkningsfunktioner inklusive statistik och FFT-analys
 • State Machine-funktion för komplexa tillståndsbaserade scenarier
 • Skriptfunktionen låter dig skapa anpassade funktioner med öppen källkod Python™
 • Anslut till seriella, OPC-, ODBC-, MODBUS-, IVI- och TCP/IP-baserade enheter
 • Drivrutiner för MCC, Data Translation®, IOtech®, National Instruments™ och andra leverantörer
 • Kombinera analoga, digitala och räknare ingångar och utgångar i ett test
 • Enkelt skapande av återanvändbara kodblock med Black Box-modulen
 • Mer än 512 kanaler på flera enheter

Info

Vad är DASYLab?

ASSISTENTEN FÖR MÄTTEKNOLOGI

Övervaka, kontrollera och analysera med DASYLab

Konfigurera och kontrollera en datainsamlingsapplikation doekräver inte nödvändigtvis timmar av kodning. DASYLab är designat för dig som vill börja jobba direkt utan att behöva skriva proffsgrams. Det är enkelt, peka-och-klicka-gränssnitt låter dig ställa in kraftfulla, sofistikerade datainsamlingsrutiner snabbt och enkelt. Med DASYLab lättanvänd programvara kan du skapa din egen individuella mät- eller analysapplikation på några minuter.

DASYLab kan användas för nästan alla mätnings-, testnings- och övervakningsprocesser eftersom den är utrustad med ett brett utbud av hård- och mjukvarugränssnitt. Från enkla mätningar till automatisering av hela testsekvenser – du behöver bara detta ett verktyg för att på ett tillförlitligt sätt registrera, analysera, visualisera och vidarebearbeta signaler av alla slag.

Övervaka, kontrollera, analysera: Mer än 120 analys-, kontroll- och visualiseringsmoduler är tillgängliga för dig, allt från individuella datainsamlingsfunktioner till förkonfigurerade standardsekvenser. Du behöver bara detta enda verktyg för att på ett tillförlitligt sätt registrera, analysera, visualisera och bearbeta signaler av alla typer.

Med 4 olika versioner är DASYLab idealiskt lämpad för ofta föränderliga mätuppgifter. Kontrollera de tillgängliga versionerna och hur de kan passa dina projekt och uppgifter.

DASYLAB 2020 ÄR UTE NU OCH HÄR ÄR NÅGRA FÖRBÄTTRINGAR:

Flera bildskärmslayouter och bättre stöd för högupplösta bildskärmar
I många applikationer är det vettigt att arbeta med flera bildskärmar. Separationen av styrenheten, till exempel via en touchpanel, och visning av information kan nu enkelt implementeras med den nya versionen. Uppmärksamhet och bibehållande av skärmformat, upplösningar och arrangemang är lika mycket en del av implementeringen som en zoomfunktion som underlättar arbetet med höga skärmupplösningar. Migreringen av layouter från tidigare DASYLab-versioner är sömlös så att den nya funktionaliteten kan användas utan tidskrävande justeringar.

Nya moduler: MQTT-Publisher/Prenumerant
Enkla anslutningar till övervakningssystems är obligatoriska i tider av IT/OT-miljöer. Oavsett om det är testresultat eller testbänksegenskaper: Central övervakning, dataanalys och, vid behov, nödvändig varning implementeras i instrumentpanelsbaserat systemstems idag. Ett av de protokoll som ofta används för att överföra meddelanden till dessa systems är protokollet Message Queuing Telemetry Transport (MQTT). För att enkelt kunna integrera DASYLab testbänkar i denna värld har två moduler för dessa uppgifter inkluderats i standardleveransen.

Många andra anpassningar och tillägg
Lika viktigt som innovationer är underhåll och anpassning av befintliga moduler och programdelar. Användarfeedback från DASYLab-forumet eller direkta kundförfrågningar motiverar ofta denna utveckling. Lagringen av FAMOS®-filer har förbättrats ytterligare, storleken på kretsdiagrammet har utökats, statemachine-modulen utökats och Python-integrationen har avancerats ytterligare genom att integrera utvecklingsmiljön "IDLE". En detaljerad lista över alla ändringar kommer att tillhandahållas när den slutliga versionen släpps.

Nyheter

Nya funktioner i DASYLab

Systemkrav

Systemkrav

För korrekt DASYLab Service Pack-prestanda måste följande minimikrav uppfyllas:

hårdvara

CPU: X86-kompatibel processor från 1 GHz
Minne: Mer än 1 GB, 4 GB rekommenderas
Diskutrymme: 1 GB ledigt utrymme, varav minst 500 MB på system partition
Video/grafikkort: Färgdjup minst 24 eller 32 bitar (True Color)
Skärmupplösning: Minst 1024×768

Operativ systems

Windows® 10, 32 bitar
Windows 10, 64-bitars (som 32-bitars applikation)
Windows 8.1, 32 bitar
Windows 8.1, 64-bitars (som 32-bitars applikation)
Windows 7, 32 bitar
Windows 7, 64-bitars (som en 32-bitars applikation)

Licens

Support

Support

Alfasoft tillhandahåller gratis teknisk support till alla våra kunder.

Beskriv ditt problem så detaljerat som möjligt när du kontaktar vår support. Kom ihåg att alltid informera om ditt serie-/licensnummer, produktversion och ditt operativsystemstem.