Hoppa till innehåll

Altair Inspire

Accelerera simuleringsdriven design

Tillämpad tidigt i produktutvecklingens livscykel, accelererar Inspire skapandet, optimeringen och studien av innovativa, strukturellt effektiva delar och sammansättningar genom samarbete.

Inspires prisbelönta användarupplevelse för skapande och modifiering av geometri kan läras in på bara några timmar, och levererar pålitlig Altair-lösarkraft:

  • Strukturanalys med hastigheten och noggrannheten hos Altair® SimSolid® – som oberoende validerats av NAFEMS – ger möjligheten att analysera stora sammansättningar och komplexa delar.
  • Dynamisk rörelsesimulering, inklusive lastutvinning, med den pålitliga multi-body systems analys av Altair® MotionSolve®.
  • Branschstandarden för strukturell effektivitet, topologioptimering av Altair® OptiStruct®, för generativ design av praktisk, hållbar och tillverkningsbar geometri.

Inspire gör det möjligt för både simuleringsanalytiker och designers att utföra what-if-studier snabbare, enklare och framför allt tidigare, vilket uppmuntrar till samarbete och minskar produkttiden till marknaden.

Info

Info Altair Inspire

Varför inspirera?

Varför Altair Inspire?

Skapa och ändra design med lätthet

Skapa, modifiera och förstör solida modeller snabbt, använd PolyNURBS för att skapa smidig geometri i fri form och studera flera monteringskonfigurationer.

Optimera för tillverkningsbarhet

Kom fram till den ideala designriktningen extremt tidigt i processen: topologioptimering är baserad på fysik och observerar tillverkningsprocessens begränsningar.

Simulera med designens hastighet

Upplev en interaktiv ingenjörsdesignmiljö för snabb designutforskning och produktskapande, utan att behöva investera i ny datorhårdvara.

Funktioner

Skapande och förenkling av geometri

Skapa, modifiera och ta bort solida modeller med hjälp av Inspires modelleringsverktyg. Utnyttja hastigheten och noggrannheten hos SimSolid för att utvärdera flera varianter.

Dynamisk rörelse

Generera enkelt dynamisk rörelse av komplexa mekanismer, identifiera automatiskt kontakter, leder, fjädrar och dämpare.

Topologioptimering

Inspire erbjuder ett antal topologialternativ inklusive: optimeringsmål, spännings- och förskjutningsbegränsningar, acceleration, gravitation och temperaturbelastningsförhållanden.

Design för additiv tillverkning

Design för additiv tillverkning med överhängsformkontroller för att hjälpa till att minska överhäng för att skapa mer självbärande strukturer.

Strukturanalys

Undersök linjära statiska och normala lägesanalyser på en modell och visualisera förskjutning, säkerhetsfaktor, procent av sträckning, spänning och kompression, von Mises spänning och huvudspänning.

Monteringskonfiguration

Skapa flera monteringskonfigurationer som sedan kan användas för att utvärdera olika designscenarier och de resulterande koncepten.

Licens

Altair-enheter

Att vara "all-in" innebär att lägga mer än tre decennier på banbrytande lösningar som förändrar världen. När vi utvecklade vårt patenterade licenssystemstem, strävade vi efter att lägga innovationskraften i allas händer, i linje med vårt engagemang för att demokratisera programvarans tillgänglighet. Det var revolutionerande då, och det är fortfarande revolutionerande idag. Altair-enheter har varit, och kommer att förbli, all-in och alltid på – och det är något ingen annan kan säga.

Vad menar vi när vi säger att Altair-enheter är all-in och alltid på? Det är enkelt – användare får full tillgång till våra mjukvaruverktyg när de behöver dem, och de kan bestämma när, var och hur de vill använda olika verktyg utan att behöva oroa sig om de är berättigade till åtkomst.

Enheter ger användarna flexibilitet att köra programvara var som helst, den frihet att välja vilka programvaruverktyg de behöver när de behöver dem, och oöverträffad värde som maximerar användningen och minimerar kostnaderna.

Kontakta för mer information

Support

Support

Alfasoft tillhandahåller gratis teknisk support till alla våra kunder.

Beskriv ditt problem så detaljerat som möjligt när du kontaktar vår support. Kom ihåg att alltid informera om ditt serie-/licensnummer, produktversion och ditt operativsystem.