Hoppa till innehåll

Intel® oneAPI Base & HPC Toolkit

Ta din HPC, Enterprise, AI och molnapplikationer till Max med snabb, skalbar och bärbar parallellkod

Intel® oneAPI Base & HPC Toolkit är en samling av verktyg och tekniker från Intel för att utveckla program och applikationer som utnyttjar höghastighetsdatabehandling (HPC) och heterogena system. oneAPI Base & HPC Toolkit är en del av Intel oneAPI, som är en plattformsoberoende, enkel och öppen programmeringsmiljö för att skapa program för datacenter, AI, och IoT. oneAPI Base & HPC Toolkit innehåller verktyg för att utveckla program med hjälp av C++, Fortran, Python, och OpenMP, samt stöd för olika programbibliotek, inklusive Intel Math Kernel Library (MKL), Intel Data Analytics Acceleration Library (DAAL) och Intel Threading Building Blocks (TBB). HPC Toolkit är speciellt utformat för att hjälpa utvecklare att utnyttja datornätverk och parallella beräkningar för att optimera prestanda och effektivitet för program och applikationer. Det innehåller också verktyg för att hantera och optimera prestanda för program som körs på klustrade system och superdatorer.

 • Ett tvärarkitekturspråk Data Parallel C++ tillsammans med C++ och Python.
 • Klassens bästa Fortran och C++ kompilatorer och prestandabibliotek.
 • Avancerade analysatorer och debuggers.
 • Ett CUDA-kodmigreringsverktyg.

Verktygen som omfattade Intel Parallel Studio XE ingår nu i Intel oneAPI Base & HPC Toolkit. För att uppgradera från Intel Parallel Studio XE, kontakta Alfasoft.

Info

Vad är Intel oneAPI?

Bryt dig bort från proprietära språk med en arkitektur och leverera parallell programmeringsproduktivitet med kompromisslös prestanda för Intel®-processorer och acceleratorer. Dra nytta av Priority Support för snabb utveckling med direkt tillgång till Intels ingenjörer för tekniska frågor.

Test

 1. Punkt 1

Intel oneAPI Base & HPC Toolkit hjälper utvecklare, forskare och datavetare att med säkerhet utveckla presterande kod snabbt och korrekt, och skala beräkningsintensiva arbetsbelastningar som utnyttjar avancerade funktioner från Intels CPU:er, GPU:er, FPGA:er och HPC-kluster. Det inkluderar branschledande C++- och Fortran-kompilatorer, standarddrivet OpenMP-stöd, MPI-bibliotek och benchmarks, och avancerade analysverktyg för design, MPI, klusterjustering och klusterhälsokontroll för att förbättra drifttiden och produktiviteten.

Intel oneAPI Base & HPC Toolkit inkluderar alla Intel-kompilatorer (C/C++, Fortran, DPC++ etc.) och stöd för flera plattformar (Windows, Linux och Mac OSX) för att ge dig mer flexibilitet för framtiden.

Bygg, analysera, optimera och skala snabba HPC-applikationer för olika arkitekturer med vektorisering, multithreading, multi-nod parallellisering och minnesoptimeringstekniker med hjälp av Intel oneAPI Base & HPC Toolkit.

 • Bygga
 • Förenkla implementering av HPC-applikationer över flera arkitekturer på Intel-processorer och acceleratorer med Intels branschledande kompilatorer och bibliotek. Skapa effektivt snabb parallell kod och öka applikationsprestanda som utnyttjar banbrytande funktioner i nuvarande och framtida Intel®-arkitektur.
 • Analysera
 • Mät snabbt applikationsprestanda, resursanvändning och områden för optimering för att säkerställa snabb prestanda över flera arkitekturer.
 • Optimera
 • Lär dig hur resursanvändning påverkar din kod – inklusive dator, minne, I/O och mer för att fatta sunda designbeslut över flera arkitekturer.
 • Stöder HPC-standarder, inklusive C/C++, Fortran, Python, OpenMP och MPI, för enkel integration med äldre kod.
 • Fungerar sömlöst med andra Intel-verktyg för att accelerera specialiserade arbetsbelastningar (AI-analys, rendering, djupinlärning, videobearbetning, etc.).
 • Dra nytta av Priority Support. Intel erbjuder möjligheten att ansluta direkt till Intels ingenjörer för svar på tekniska frågor.

Vem riktar sig oneAPI Base & HPC Toolkit till?

C, C++, Data Parallel C++, Fortran, Python, OpenMP och MPI mjukvaruutvecklare och arkitekter som bygger HPC, enterprise, AI och molnlösningar • Utvecklare som vill maximera sin programvaras prestanda och flexibilitet för att stödja tvärarkitekturer på nuvarande och framtida Intel®-plattformar.

Vad erbjuder oneAPI Base & HPC Toolkit?

 • Skapar snabb parallellkod. Öka applikationsprestanda som skalas på nuvarande och framtida Intel-plattformar med branschledande kompilatorer, prestandabibliotek, prestandaprofilerare och verktyg för kod- och klusteranalys.
 • Bygger kod snabbare. Förenkla processen att skapa snabb, skalbar, pålitlig parallellkod.
 • Ger Priority Support. Anslut direkt till Intels ingenjörer för konfidentiella, snabba svar på tekniska frågor. Få tillgång till äldre versioner av produkterna. Och få uppdateringar i ett år.

oneAPI-licensiering

Licenseringen och namngivningen av utgåvorna har ändrats i och med lanseringen av oneAPI.

Plattformsstöd

Intel oneAPI Base & HPC Toolkit erbjuds med stöd för Windows och Linux. Stöd för båda dessa operativsystem ingår i varje licens.

Språk

Intel oneAPI Base & HPC Toolkit erbjuds med stöd för Fortran, C++ och Data Parallel C++. Stöd för alla beskrivna språk ingår i varje licens.

Upplagor

Intel oneAPI Base & HPC Toolkit erbjuds i två utgåvor: Single-Node och Multi-Node.

Målplattformarna för utveckling och driftsättning kan sträcka sig från en arbetsstation till ett multinodkluster som kräver olika stödinsatser. Välj den betalda produkten med den support som bäst passar den inriktade modellen:

 • Intel® oneAPI Base och HPC Toolkit Single-Node: Framtaget för användning på datorer, bärbara datorer eller arbetsstationer.
 • Intel® oneAPI Base och HPC Toolkit Multi-Node: Framtaget för användning på datorer, bärbara datorer, arbetsstationer eller högpresterande datorkluster med distribuerat minne.
Upplagor
Övergång från IPS till Intel oneAPI

Konvertera från Intel Parallel Studio till oneAPI Base och HPC Toolkit

Vid uppgradering genereras ett nytt serienummer för oneAPI-licensen och det tidigare IPSXE-serienumret markeras som "pensionerat". Alla IPSXE-ägare kommer fortfarande att kunna använda alla sina IPSXE-verktyg efter uppgraderingen.

Dessutom utökas dessa IPSXE-licenser i de flesta fall inte bara till att inkludera nya komponenter, utan de får också vanligtvis en komplett verktygssvit inklusive C++ och Fortran-kompilatorer (båda!) för ytterligare ett operativsystemstem.

Om du till exempel har IPSXE Composer Edition för Fortran, Windows med aktivt stöd, som ett resultat av övergången till Intel® oneAPI Base & HPC Toolkit, får du även en licens för användning under Linux, som då även inkluderar Intel Fortran Compiler och MKL för Linux.

Är du en nuvarande Intel Parallel Studio XE-användare? För att minimera kostnaden och göra övergången till oneAPI så smidig som möjligt, kontakta Alfasoft INNAN du uppgraderar din licens i IRC.

Vad ingår

Vad ingår i Intel oneAPI & HPC Toolkit?

 • Intel® oneAPI DPC++/C++ kompilator
  En standardbaserad CPU-, GPU- och FPGA-kompilator som stöder Data Parallel C++, C++, C, SYCL och OpenMP. som utnyttjar väl beprövad LLVM-kompilatorteknik och Intels historia av kompilatorledarskap för prestanda. Upplev sömlös kompatibilitet med populära kompilatorer, utvecklingsmiljöer och operativsystemstems.
 • Intel® C++ Compiler Classic
  En standardbaserad C/C++-kompilator som stöder OpenMP fokuserad på CPU-utveckling. Dra nytta av fler kärnor och inbyggd teknik i plattformar baserade på Intel® CPU-arkitekturer. Upplev sömlös kompatibilitet med populära kompilatorer, utvecklingsmiljöer och operativsystemstems.
 • Intel® Fortran Compiler (Beta) för XPU-utveckling
  En standardbaserad CPU- och GPU-kompilator som stöder Fortran och OpenMP. Utnyttjar väl beprövad LLVM-kompilatorteknik och Intels historia av kompilatorledarskap för prestanda. Upplev sömlös kompatibilitet med populära kompilatorer, utvecklingsmiljöer och operativsystemstems.
 • Intel® Fortran Compiler Classic
  En standardbaserad Fortran-kompilator som stöder OpenMP fokuserad på CPU-utveckling. Dra nytta av fler kärnor och inbyggd teknik i plattformar baserade på Intel® CPU-arkitekturer. Upplev sömlös kompatibilitet med populära kompilatorer, utvecklingsmiljöer och operativsystemstems.
 • Intel® Cluster Checker
  Verifiera att klusterkomponenter fungerar sömlöst tillsammans för optimal prestanda, förbättrad drifttid och lägre totala ägandekostnader.
 • Intel® VTune Profiler
  Prestandaanalysverktyg för seriella och flertrådade applikationer. Intel VTune Profiler optimerar applikationsprestanda, system prestanda och system konfiguration för HPC, moln, IoT, media, lagring och mer.
 • Intel® Inspector
  Lokalisera och felsök trådar, minne och beständiga minnesfel tidigt i designcykeln för att undvika kostsamma fel senare.
 • Intel® MPI-bibliotek
  Leverera flexibel, effektiv, skalbar klustermeddelanden på Intel®-arkitektur.
 • Intel® Trace Analyzer och Collector
  Förstå MPI-applikationens beteende över hela körtiden.
 • Intel® oneAPI DPC++ bibliotek
  Snabba upp data parallella arbetsbelastningar med dessa nyckelproduktivitetsalgoritmer och funktioner.
 • Intel® oneAPI Threading Building Blocks
  Förenkla parallellism med detta avancerade mallbibliotek för trådning och minneshantering.
 • Intel® oneAPI Math Kernel Library
  Accelerera matematiska bearbetningsrutiner, inklusive matrisalgebra, snabba Fourier-transformationer (FFT) och vektormatematik.
 • Intel® oneAPI Data Analytics Library
  Öka prestanda för maskininlärning och dataanalys.
 • Intel® oneAPI Video Processing Library
  Leverera snabb, högkvalitativ videoavkodning, kodning, omkodning och bearbetning i realtid.
 • Intel® Advisor
  Designkod för effektiv vektorisering, trådning och avlastning till acceleratorer.
 • Intel® Distribution för Python
  Uppnå snabb matematikintensiv arbetsbelastning utan kodändringar för problem med datavetenskap och maskininlärning.
 • Intel® DPC++-kompatibilitetsverktyg
  Migrera äldre CUDA-kod till ett multiplattformsprogram i DPC++-kod med denna assistent.
 • Intel® Integrated Performance Primitives
  Hastighetsprestanda för bildbehandling, signalbehandling, datakomprimering, kryptografi och mer.

Nyheter

Nya funktioner i Intel oneAPI Toolkit

intelOne API 2023 Nya funktioner

Intel oneAPI Toolkits 2023

Optimerat, standardbaserat stöd för kraftfulla nya arkitekturer

Den senaste oneAPI 2023 ger utvecklare med multiarkitekturstöd en helt unik prestanda, produktivitet och flexibilitet. Den oneAPI Toolkit XNUMX erhåller du bland annat stöd för Intels kommande portfölj av CPU- och GPU-arkitekturer och avancerade funktioner inklusive:

 • 4e generationens Intel Xeon skalbara processorer (tidigare kodnamnet Sapphire Rapids) från Intel
 • Advanced Matrix Extensions (Intel AMX), Quick Assist Technology (QAT), Intel AVX-512, bfloat16 och mer
 • Intel Xeon Processor Max Series minne med hög bandbredd
 • Intel Data Center GPU:er, inklusive Flex Series med hårdvara AV1-kodning och Max Series (tidigare kodnamnet Ponte Vecchio) med datatypflexibilitet, Intel Xe Matrix Extensions (Intel XMX), vektormotor, XE-Link och andra funktioner
 • Befintliga Intel-processorer, GPU:er och FPGA:er

Verktygen levererar prestanda- och produktivitetsförbättringar och lägger även till stöd för nya Codeplay-plugin-program för NVIDIA och AMD som gör det enklare än någonsin för utvecklare att skriva SYCL-kod för icke-Intel GPU-arkitekturer. Dessa standardbaserade verktyg ger valmöjligheter i hårdvara och enkla att utveckla högpresterande applikationer som körs på multiarkitektursystemstems.

Vad är nytt i Intel oneAPI Toolkit 2023

Stöd för kompilatorer och SYCL

 • Intel oneAPI DPC++/C++ kompilator förbättrar CPU- och GPU-avlastningsprestanda och breddar SYCL-språkstödet för förbättrad kodportabilitet och produktivitet.
 • Intel oneAPI DPC++ Library (oneDPL) utökar stödet för C++-standardbiblioteket i SYCL-kärnor med ytterligare heap- och sorteringsalgoritmer och lägger till möjligheten att använda OpenMP för parallellitet på trådnivå.
 • Intel DPC++-kompatibilitetsverktyg (baserat på SYCLomatic-projektet med öppen källkod) förbättrar migreringen av CUDA-biblioteks API:er, inklusive de för runtime och drivrutiner, cuBLAS och cuDNN.
 • Intel Fortran-kompilator implementerar coarrays, vilket eliminerar behovet av externa API:er som MPI eller OpenMP, utökar OpenMP 5.x-avlastningsfunktioner, lägger till DO CONCURRENT GPU-avlastning och förbättrar optimeringar för felsökning på källnivå.

Prestandabibliotek

 • Intel oneAPI Math Kernel Library ökar CUDA-biblioteksfunktions API-kompatibilitetstäckning för BLAS och FFT; för Sapphire Rapids, utnyttjar Intel XMX för att optimera matrixmultipliceringsberäkningar för datatyperna TF32, FP16, BF16 och INT8; och tillhandahåller gränssnitt för SYCL och C/Fortran OpenMP offload programmering.
 • Intel oneAPI Threading Building Blocks förbättra stödet och användningen av den senaste C++-standarden för parallell sortering, erbjuder en förbättrad synkroniseringsmekanism för att minska konflikter när flera aktivitetsarenaanrop används samtidigt, och lägga till stöd för Microsoft Visual Studio 2022 och Windows Server 2022.
 • Intel oneAPI Video Processing Library stöder branschens enda hårdvaru-AV1-codec i Intel Data Center GPU Flex-serien och Intel Arc™-processorer; utökar OS-stödet för RHEL9, CentOS, Stream 9, SLES15Sp4 och Rocky 9 Linux; och lägger till parallellkodningsfunktion för att skapa multitranskod.

Analys & Debug

 • Intel VTune Profiler möjliggör möjligheten att identifiera MPI-obalansproblem via dess Application Performance Snapshot-funktion; ger insyn i Xe Link-kortstrafik för användning, bandbreddsförbrukning och andra problem; och lägger till stöd för 4:e generationens Intel Xeon skalbara processorer (Sapphire Rapids), Max Series (Ponte Vecchio) och 13:e generationens Intel Core-processorer.
 • Intel Advisor lägger till automatiserad taklinjeanalys (roofline analysis) för Intel Data Center GPU MAX-serien för att identifiera och prioritera minnes-, cache- eller beräkningsflaskhalsar och förstå deras orsaker och levererar handlingsbara rekommendationer för att optimera återanvändningskostnader för dataöverföring av CPU-till-GPU-avlastning.

AI och Analytics

 • Intel AI Analytics Toolkit kan nu köras inbyggt på Windows med full paritet till Linux förutom distribuerad utbildning (GPU-stöd kommer under Q1 2023).
 • Intel oneAPI Deep Neural Network Library stöder vidare leveransen av överlägsen CNN-prestanda genom att möjliggöra avancerade funktioner i 4:e generationens Intel Xeon skalbara processorer inklusive Intel AMX, AVX-512, VNNI och bfloat16.
 • Intel Distribution av Modin integreras med nya heterogena datakärnor (HDK)-lösning i back-end, vilket möjliggör skalning av AI-lösningar från lågberäkningsresurser till stora eller distribuerade resurser.
 • Beta-tillägg för Intel Distribution för Python inkluderar tillägget compute-follows-data-modell till GPU, datautbyte mellan bibliotek och ramverk och dataparallella tillägg för NumPy- och Numba-paket.

Rendering & Visual Computing

 • Intel oneAPI Rendering Toolkit inkluderar Intel Implicit SPMD Program Compiler runtime-bibliotek för snabb SIMD-prestanda på processorer.
 • Intel Open Volume Kernel Library ökar effektiviteten i minneslayouten för VDB-volymer och lägger till ett AVX-512 8-wide CPU-enhetsläge för ökad arbetsbelastningsprestanda.
 • Intel OSPRay och Intel OSPRay Studio lägg till funktioner för rörelseoskärpa för deformation av flera segment för nätgeometri, primitiv och objekt; ansiktsvarierande attribut för mesh- och indelningsgeometri; nya ljusmöjligheter såsom fotometriska ljustyper; och instans-ID-buffertar för att skapa segmenteringsbilder för AI-träning.

Varför ska du använda oneAPI HPC?

Med 48 % av utvecklarna inriktade på heterogena systems som använder mer än en typ av processor* krävs effektivare multiarkitekturprogrammering för att hantera den ökande omfattningen och omfattningen av verkliga arbetsbelastningar.

Att använda oneAPI:s öppna, enhetliga programmeringsmodell med Intels standardbaserade multiarkitekturverktyg ger valfrihet i hårdvara, prestanda, produktivitet och kodportabilitet för processorer och acceleratorer. Kod skriven för proprietära programmeringsmodeller, som CUDA, saknar portabilitet till annan hårdvara, vilket skapar en siled utvecklingspraxis som låser organisationer i en sluten miljöstem.

*Evans Data Global Development Survey Report 22.1, juni 2022

Köp Intel oneAPI HPC 2023 Toolkits med Priority Support

Alfasoft är en Intel Software Elite-återförsäljare. Vi kan hjälpa dig med Intel oneAPI-licensråd och rabatter. Köp Intel oneAPI 2023 Toolkits med Priority Support för att få tillgång till privat, dedikerad Intel-teknikersupport, tillgång till tidigare versioner, plus många andra fördelar.

För frågor, tack ta kontakt med Alfasoft via mail eller ring oss.

Systemkrav

Systemkrav

Hårdvarukrav

CPU-processorkrav

Systems baserade på Intel® 64-arkitekturer nedan stöds som värd- och målplattformar.

 • Intel® Core™-processorfamilj eller högre
 • Intel® Xeon®-processorfamilj
 • Intel® Xeon® skalbar processorfamilj

Krav på acceleratorer

 • Integrerade GEN9 eller högre GPU:er inklusive senaste Intel® Iris® Xe MAX-grafik
 • FPGA-kort: se Intel(R) DPC++ Compiler System Krav.

Krav på diskutrymme

 • ~3 GB diskutrymme (minst) om du bara installerar kompilatorn och dess bibliotek: Intel oneAPI DPC++/C++ kompilator, Intel® DPC++ Compatibility Tool, Intel® oneAPI DPC++ Library och Intel® Threading Building Block
 • Maximalt ~24 GB diskutrymme om alla komponenter installeras

Under installationsprocessen kan installationsprogrammet behöva upp till 6 GB extra temporärt disklagringsutrymme för att hantera nedladdnings- och mellanliggande installationsfiler.

Minneskrav

 • 8 GB RAM rekommenderas
 • För FPGA-utveckling, se Intel(R) DPC++ Compiler System Krav.

Vanliga programvarukrav

Operativ System Krav i Intel oneAPI base HPC toolkit

Operativsystemetstems listade nedan stöds på Intel® 64 Architecture. Enskilda verktyg kan stödja ytterligare operativsystemstems och arkitekturkonfigurationer. Se de enskilda verktygsutgåvorna för fullständig information.

För att utveckla applikationer för avlastning till acceleratorer som GPU eller FPGA krävs en specifik version av GPU-drivrutinen för det operativsystem som stödsstem. Besök installationsguiden för Intel® oneAPI Toolkits avsnittet "Installera Intel GPU-drivrutiner" för uppdaterad information.

För Linux

 • GNU* Bash krävs för lokal installation och för att ställa in miljön för att använda toolkit.

För CPU Host/Target Support

För CPU Host/Target Support

För GPU Accelerator Support

För GPU Accelerator Support

För Windows

För CPU-stöd

För GPU Accelerator Support

oneAPI för GPU Accelerator Support

För macOS

oneAPI är för macOS

Processorer

 • Intel® Xeon®-processorer
 • Intel® Xeon® skalbara processorer
 • Intel® Core ™ -processorer

GPUs

 • Intel® Processor Graphics Gen9 och högre
 • Xe arkitektur

Språk i Intel oneAPI base HPC toolkit

 • Data Parallel C++ (DPC++) och SYCL (Obs måste ha Intel oneAPI Base Toolkit installerat)
 • C och C ++

Operativ systems i Intel oneAPI base HPC toolkit

 • Windows
 • Linux
 • macOS (inte alla Intel oneAPI HPC Toolkit komponenter är tillgängliga för macOS. Följande komponenter ingår: Intel® C++ Compiler Classic och Intel® Fortran Compiler Classic.)

Utvecklingsmiljöer i Intel oneAPI base HPC toolkit

 • Kompatibel med kompilatorer från Microsoft, GCC, Intel och andra som följer etablerade språkstandarder
 • Windows: Microsoft Visual Studio
 • Linux: Eclipse*

Distribuerade miljöer

 • lampor

Implementering av ramverk för Open Fabrics Interfaces (OFI) som stöder följande

 • InfiniBand*
 • iWARP, RDMA over Converged Ethernet (RoCE)
 • Amazon Web Services Elastic Fabric Adapter (AWS EFA)
 • Intel® Omni-Path Architecture (Intel® OPA)
 • Ethernet, IP över InfiniBand (IPoIB), IP över Intel OPA

Licens

Licensalternativ

oneAPI och övergången från Intel Parallel Studio

oneAPI HPC och övergången från Intel Parallel Studio
Intel oneAPI-överföringsmatris

Single-Node vs Multi-Node

 • Single-Node: stöds för användning på bärbar dator, notebook, stationär dator, PC eller arbetsstation
 • Multi-Node: stöds för användning på bärbar dator, notebook, stationär dator, PC, arbetsstation och distribuerat minnestemdvs HPC-kluster
  – Applikationerna utvecklaren skriver avgör vilket alternativ de ska köpa

Licenstyper för oneAPI HPC

Namngiven användare

 • 10-workgroup (tidigare 2-seat Concurrent). Stöd för upp till 10 utvecklare
 • 25-workgroup (tidigare 5-seat Concurrent). Stöd för upp till 250 utvecklare
 • 50 arbetsgrupp. Stöd för upp till 50 utvecklare

Med oneAPI Toolkit behovet av licensserver har tagits bort. Användare måste följa Intels EULA och köpa antalet platser för att matcha antalet användare som behöver använda programvaran samtidigt.

 • Akademisk
  Endast examensbevisande institutioner; högskolor och universitet som undervisar studenter i högre utbildning för att få en examen
 • Kommersiell
  Alla andra användare, inklusive statliga och ideella institutioner som inte beviljar examen
 • Språk
  Inget språkval. Intel oneAPI Base & HPC Toolkit inkluderar både Fortran, C++, Data Parallel C++ och Python-kompilatorer i samma SKU.
 • Operativ Systems
  Alla operativsystem som stöds kommer att inkluderas i samma SKU – Windows, Linux, macOS. Inget OS-val.

Nätverkslicenser ändras med Intel oneAPI HPC Toolkit

Nätverkslicenser (samtidiga) är fortfarande tillgängliga som 2 och 5 samtidiga användarlicenser, men dessa heter olika med oneAPI:

 • 10 arbetsgrupper innebär att upp till 10 utvecklare kan få support. Denna licenstyp hette tidigare 2 Concurrent.
 • 25 arbetsgrupper innebär att upp till 25 utvecklare kan få support. Denna licenstyp hette tidigare 5 Concurrent.
 • 50 arbetsgrupper innebär att upp till 50 utvecklare kan få support.

Dvs för oneAPI ställs ett maximalt antal utvecklare in för nätverkslicenserna, som sedan kan registreras i IRC och har rätt att begära Intel teknisk support i det konfidentiella Intel Online Service Center. FlexLM ingår inte längre för nätverkslicenserna (som var fallet med IPSXE). Licens- och användningsbegränsningar härrör nu från den rättsliga grunden (dvs. licensavtalet – EULA).

Prestandaanalysatorer och bibliotek

Analysatorer (dvs. VTune Profiler och MPI) och bibliotek kommer inte längre att vara tillgängliga som fristående produkter.

 • Nya licenser kommer endast att vara tillgängliga genom köp av oneAPI Base or oneAPI Base & HPC Toolkit Single Node eller Multi-Node, beroende på produkt.
 • Uppgraderingskampanjer till oneAPI är tillgängliga för befintliga användare med aktivt stöd

Befintliga användare – vad händer härnäst?

Alla registrerade användare av Intel Parallel Studio och Intel System Studio (ISPXE eller ISS) med aktivt stöd kommer att få ett e-postmeddelande från Intel med möjlighet att uppgradera till oneAPI-produkten som motsvarar deras befintliga produkt utan kostnad.

 • Om användaren väljer det kostnadsfria uppgraderingsalternativet kommer deras befintliga äldre produkt att tas bort, och ett nytt serienummer kommer att utfärdas till samma slutdatum för support som deras äldre produkt.
 • När de har uppgraderats till oneAPI kommer användare att vara berättigade till alla versionsuppdateringar och uppgraderingar som Intel släpper för oneAPI medan deras supportavtal är aktivt.
 • För fortsatt support kan kvalificerade användare köpa oneAPI SSR SKU:er
 • Om användaren doeOm användaren inte väljer att uppgradera till oneAPI kan användaren fortsätta använda sin befintliga produkt, men de kommer inte att få några nya versionsuppdateringar (såvida det inte finns säkerhetsfelfixar)
 • De kommer bara att kunna stanna kvar på den version de för närvarande äger.
 • Användare med aktivt stöd kommer att fortsätta att ha den kostnadsfria uppgraderingslänken tillgänglig för dem medan supporten för deras licens förblir aktiv. När supporten löper ut försvinner det kostnadsfria uppgraderingsalternativet.
 • Användare som har support i intervallet för förnyelse efter utgången kan köpa en SSR SKU efter utgången för sin befintliga produkt för att få sin support aktiv. Sedan kommer de att få en länk för att uppgradera till oneAPI gratis som en del av deras service- och supportavtal.

oneAPI HPC Upgrade Promotion: tillgängligt för IPSXE-användare med aktivt stöd till ett rabatterat pris under en begränsad tid

 • Upgrade Promo SKU kan vara ett mer kostnadseffektivt alternativ för befintliga Composer Edition-användare att köpa istället för att välja det kostnadsfria oneAPI Upgrade-erbjudandet, beroende på vilken typ av licens de äger.
 • Användare måste vara medvetna om att uppgraderingskampanjerna ENDAST är kvalificerade för köp INNAN de klickar på "Uppgradera" till oneAPI om de för närvarande har aktiv support.
 • När en användare uppgraderar gratis försvinner uppgraderingskampanjen.
 • Ny uppdatering: IPSXE-användare som har support som har gått ut mindre än 6 månader kan också köpa en oneAPI Upgrade Promotion SKU.
 • Med det här köpet kommer ett nytt serienummer att utfärdas med 12 månaders support förlängt från det nuvarande supportens utgångsdatum.

oneAPI HPC-uppgradering

 • Uppgradera till en annan svit med ytterligare möjligheter, dvs från oneAPI Base Toolkit till oneAPI Base & HPC Toolkit
 • Uppgradera från oneAPI Single-Node till Multi-Node
 • Med det här köpet kommer ett nytt serienummer att utfärdas med 12 månaders support förlängt från det nuvarande supportens utgångsdatum.

Jämförelse

Intel oneAPI HPC Toolkits Jämförelse

Intel oneAPI Toolkits Jämförelse
Intel oneAPI Toolkits jämförelsematris

Support

Intel oneAPI Base & HPC Toolkit Support

Alfasoft erbjuder betalda licenser för Intel oneAPI-programvara med support.

 • 1 och 3-åriga supportalternativ kommer att vara tillgängliga för alla toolkits
 • Ytterligare år av support kan läggas till med motsvarande SKU för förnyelse före utgången

Support med Intel oneAPI Base & HPC Toolkit innefattar

 • Konfidentiell kommunikation direkt med Intels supporttekniker för att hålla dina problem privata och utanför offentliga forum
 • Tillgång till alla versionsuppdateringar och uppgraderingar som släpps under de år som stöds, såväl som till äldre versioner (upp till 3 versioner före den aktuella versionen)
 • Direkt tillgång till mjukvaruingenjörer med insiderkännedom om verktygen och Intel-plattformarna för att hjälpa till att lösa problem snabbt.
 • Tillgång till och support för nuvarande och tidigare produktutgåvor som Intel Parallel Studio XE och Intel System Studio.
 • Fokuserad utbildning och hjälp vid användning direkt från Intels ingenjörer.
 • Accelererad svarstid för supportbiljetter.
 • Tillgång till en robust uppsättning onlinetutorials och självhjälpsforum som byggts upp under år av ansträngningar.
 • Prioriterade lösningar för problem och funktionsförfrågningar.
 • Hjälp till att forma framtida produkter med förslag och förbättringsförfrågningar

Utan betald support är stöd för kostnadsfria verktyg endast tillgängligt via offentliga community-forum och endast för den senaste versionsuppdateringen för innevarande år.