Hoppa till innehåll

TestRail

Effektivisera testprocesser, få insyn i QA och släpp programvara av hög kvalitet

TestRail är ett webbaserat verktyg för hantering av testfall. Den används av testare, utvecklare och teamledare för att hantera, spåra och organisera programvarutestning. TestRail låter teammedlemmar gå in i testfall, organisera testsviter, köra testkörningar och spåra deras resultat, allt från ett modernt och lättanvänt webbgränssnitt.

 • Hantera testfall, planer och körningar effektivt
 • Öka testproduktiviteten avsevärt
 • Få realtidsinsikter om dina testframsteg
 • Integrera TestRail med din problemspårare
 • Välja TestRail Enterprise för större team

TestRail är ett utmärkt allt-i-ett-verktyg för att hantera testförråd, skapa testplaner, spåra testkörningsförlopp, övervaka automatiseringstäckning och generera insiktsfulla rapporter.

Info

Vad är TestRail?

En detaljerad och omfattande introduktionsguide till TestRail

 • Beskrivning
  I den här videon får du en översikt över huvudfunktionerna och navigeringselementen i testhanteringsmjukvaran #1 för QA och utvecklingsteam.
 • Projekttyper
  I den här videon kommer du att lära dig skillnaden mellan projekt med ett enda arkiv för alla fall, de med baslinjestöd och de med flera testsviter.
 • Testa sviter och fall
  TestRail är ett populärt, lättanvänt verktyg som hjälper testare och utvecklare att hantera sina projekt på ett mer organiserat sätt. I den här utbildningsvideon kommer du att lära dig hur du hanterar, grupperar och organiserar dina testsviter och fall i TestRail. Om du inte är bekant med att sätta upp ett nytt projekt rekommenderar vi att du börjar med föregående video i den här spellistan.
 • Testkörningar och resultat
  TestRail är det #1 testhanteringsverktyget, populärt för sitt rena användargränssnitt, anpassningsalternativ och sömlösa integration med andra verktyg. I den här handledningen kommer du att bekanta dig med testkörningar, lära dig hur du utför tester och registrerar testresultat i TestRail.
 • Defekt integration
  En av de saker som gör TestRail så populär är dess sömlösa integration med problem-, defekt- och buggspårningsverktyg, såsom Jira, Youtrack, GitHub och många fler. I den här videon får du lära dig allt om TestRails defekt integration.
 • delmål
  Milstolpar och att göra är viktiga aspekter av TestRail. I den här handledningsvideon kommer du att lära dig hur du hanterar dina projektmilstolpar och testuppdrag mer effektivt.
 • Testplaner
  I den här videohandledningen lär du dig hur du skapar testplaner och testar mot olika konfigurationer och plattformar.
 • Rapportering
  Lär dig hur du visar mätvärden och statistik i realtid och genererar avancerade testrapporter med hjälp av TestRail.
 • Administration
  I den här videon får du lära dig hur du administrerar TestRail och implementera anpassningar. 
 • Enterprise
  TestRail Enterprise är utformad för att möta behoven hos större organisationer. Den här videon beskriver nyckelfunktionerna som särskiljer TestRail Enterprise från TestRail Professional.

Funktioner

Fungerar i TestRail

TestRail - Dokumentera dina testplaner

Dokumentera dina testplaner och spåra framsteg i realtid

Organisera och strukturera återanvändbara testfall i mappar, skapa smidiga testplaner och spåra testexekveringsförlopp med ett snabbt och lättanvänt gränssnitt designat specifikt för testhantering.

Öka testtäckningen och spårbarheten

Förbered testfall snabbare, utvärdera täckning och länka tester till krav och defekter i Atlassian Jira, GitHub Issues, GitLab och mer. Generera omedelbart spårbarhetsrapporter så att alla i ditt team kan se status för testning i realtid.

TestRail - Öka testtäckningen
Bygg in transparens i testning och kvalitetssäkring

Bygg in transparens och synlighet i testning och QA

Spåra dina testaktiviteter och kvalitetsmätningar i en enda plattform för att förbättra samarbetet, utvärdera risker och släppa programvara av högre kvalitet.

Centralisera automatiserad och manuell testning

Integrera med alla automationsverktyg eller ramverk, rapportera om automatiserade tester som körs via CI/CD och centralisera automatiserad och manuell testrapportering för synlighet och effektiv analys.

Centralisera automatiserad och manuell testning.

Bygg förtroende för din produktkvalitet

av kunderna ökar testtäckningen med 50 % eller mer efter antagandet TestRail

av kunder rapporterar en betydande ökning av synligheten i testning

av kunderna sparar 2-3 timmar per vecka per QA-teammedlem

Belöningar

Belöningar

TestRail är ledare inom testledning

TestRail är ledare i den årliga 2021 G2 Grid för testhantering och mjukvarutestning, med de högsta betygen för bästa resultat, mest implementerbara och totalt sett enterprise ledare samt Fall 2021, Sommaren 2021, och Våren 2021 G2 Grid.*

För mer oberoende verifierad forskning och reviews, besök TestRail sida vid G2, TechValidate, eller Capterra.

TestRail - Belöningar

Licens

Licensalternativ

TestRail erbjuds i två upplagor: Professional och Enterprise. 

TestRail Professional är basutgåvan som används av mindre och medelstora organisationer. Licensen kan installeras på dina lokala servrar eller Gurocks molnbaserade/SaaS-lösning.

TestRail Enterprise möter behoven hos större organisationer med enterprise-nivå funktioner och support. Tycka om TestRail Professionell, den är tillgänglig för installation på din lokala server eller vår molnbaserade SaaS-lösning.

Funktioner som ingår i Enterprise utgåva ovanpå Professional:

TestRail Enterprise inkluderar alla fördelar med TestRail Professional Cloud, plus:

 • SAML 2.0 SSO-kapacitet
 • Konfigurerbara säkerhetskopior och on-demand dataåterställningar
 • Granskningsloggning för ökad säkerhet
 • Administratörsbehörigheter på projektnivå
 • Enterprise-gradig teknisk support
 • 500 GB lagringsutrymme ingår

Läs mer om TestRail Enterprise i följande video-.

Support

Support

Alfasoft tillhandahåller gratis teknisk support till alla våra kunder.

Beskriv ditt problem så detaljerat som möjligt när du kontaktar vår support. Kom ihåg att alltid informera om ditt serie-/licensnummer, produktversion och ditt operativsystem.

Med ett abonnemang på TestRail, support och underhåll ingår. Behöver du teknisk support, för att rapportera fel eller har idéer om nya funktioner, vänligen kontakta AlfasoftGurock TestRail Support or TestRail Gemenskap forum.

Om din licens är på väg att löpa ut, eller om du är intresserad av att uppgradera din licens till Enterprise, kontakta Alfasoft för hjälp.